Ένας μεγάλος κενός χώρος εντός των πόλεων δεν είναι πλέον απαραίτητος για την κατασκευή πάρκων που οξυγονώνουν το περιβάλλον, μειώνουν τη ρύπανση και προσφέρουν ηρεμία. Τα πράσινα κτίρια , επίσης γνωστά ως κάθετα αγροκτήματα αποτελούν λύση. Το Urban Forest , που θα χτιστεί στο Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία), είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει.

Με ύψος 30 ορόφων και χώρο 55.000 τετραγωνικών μέτρων, το Urban Forest έχει χώρο για 382 διαμερίσματα. Είναι ένα συμβατικό συγκρότημα διαμερισμάτων, εκτός από ένα πράγμα: στεγάζει επίσης περισσότερα από 1.000 δέντρα και περισσότερα από 20.000 φυτά 259 διαφορετικών ειδών . Έχει πέντε φορές περισσότερα δέντρα από το κοντινό Musgrave Park.

Είναι ένα σχέδιο του ιαπωνικού στούντιο αρχιτεκτονικής Koichi Takada Architects , ειδικός σε αυτόν τον τύπο κατασκευής.

Το Urban Forest έχει το δικό του δημόσιο πάρκο 1.642 τετραγωνικών μέτρων στον πρώτο όροφο και έναν ιδιωτικό διώροφο κήπο για τους κατοίκους, στη σοφίτα.

Είναι ένα βιώσιμο κτίριο που χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες και αποθηκεύει βρόχινο νερό , το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί για την άρδευση της βλάστησης.

Όπως εξήγησε η αρχιτεκτονική εταιρεία κατά την παρουσίασή της: «οι κάθετες φυτεύσεις στους ουρανοξύστες αποτελούν μέρος μιας νέας κίνησης που επιτρέπει στους αρχιτέκτονες να προσφέρουν τα οφέλη της βλάστησης, της βιοποικιλότητας, του οξυγόνου και της ψυχικής υγείας στην αστική ζωή σε μεγάλες πόλεις ".

Αστικό δάσος

Το Urban Forest έχει ήδη εγκριθεί από επενδυτές και έχει ανατεθεί στην κατασκευαστική εταιρεία Αυστραλίας Aria Property Group.

 

 

 

Πηγή