Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΜΕ Θεσσαλονίκης με θέμα "Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων και την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό''

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, χειμερινής περιόδου 2019-2020» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις  10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασιλίσσης Όλγας 198, γυάλινο κτίριο, Θεσσαλονίκη).

Υπενθυμίζεται  ότι τα τακτικά Σ.Ο.Π.Π. έχουν ως αντικείμενο:

• Τον απολογισμό δράσεων πολιτικής προστασίας από τους φορείς που μετέχουν στο Σ.Ο.Π.Π. στο πλαίσιο αποτίμησης και άντλησης διδαγμάτων από την αποκτηθείσα εμπειρία.

• Την αμοιβαία ενημέρωση από τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π. για την ετοιμότητα στη λήψη μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας, κατά το μέρος που τους αφορά και εμπλέκονται βάσει του θεσμικού πλαισίου και των συντονιστικών– κατευθυντήριων οδηγιών που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αφορούν στο σχεδιασμό δράσεων πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3013/2002 όπως ισχύει.

• Την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων και των ρόλων που μπορούν να αναλάβουν οι συμμετέχοντες φορείς με βάση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους σε έργα και δράσεις πολιτικής προστασίας, στην πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών, τεχνολογικών και λοιπών καταστροφών.

• Την καταγραφή των αναγκαίων δράσεων και μέτρων πολιτικής προστασίας και προτάσεων για την υλοποίησή τους.

• Την αμοιβαία ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα δυναμικού πόρων και μέσων των φορέων που εκπροσωπούνται σ’ αυτό για την υλοποίηση των δράσεων και μέτρων πολιτικής προστασίας.

• Την αξιοποίηση και ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων καθώς και την παροχή διευκρινίσεων για εξειδικευμένα ή τεχνικά ζητήματα.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb