Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της ΝΔ συμμετείχε ο Μάκης Δημητριάδης

Στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Σκύδρας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Μάκης Δημητριάδης.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, γένι και κείμενο που λέει "ΜΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Mary Triantafyllopoulou nziouvas KAL IOPI SEMERTZIDOU SEME"

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη: 

Συμμετείχα χθες στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό θέμα την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Αντικείμενο των εργασιών της ομάδας η οποία  ξεκινάει τη δραστηριότητα  της,  είναι η μελέτη, ο στρατηγικός σχεδιασμός και ο προσδιορισμός δράσεων, μέσα από τις οποίες θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  η σύνδεση  του τουρισμού  με την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση. Ωφέλεια  θα υπάρξει για όλους,  αφού  θα βελτιωθεί  η δυνατότητα για την διάθεση των αγροτικών προϊόντων αλλά και θα αναβαθμιστεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

Ο  τουρισμός ακόμη  και στην  εποχή της κρίσης  υπήρξε από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης με σημαντική συμβολή  στην αγορά  εργασίας.

Διαγράφεται  η ανάγκη  εμπλουτισμού του κλασσικού προϊόντος  Ήλιος και Θάλασσα με υπηρεσίες. Μεταξύ  αυτών των υπηρεσιών  η ανάπτυξη της τοπικής γαστρονομίας καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση. Για να επιτευχθεί πρέπει να συνεργαστούν οι επιχειρήσεις  του τουρισμού με τους αγρότες και μεταποιητές των τοπικών προϊόντων.

Ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας  και η σύνδεση του με την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και την ταξιδιωτική εμπειρία, και θα ενισχύσει την εικόνα ως τουριστικό προορισμό.

Αν ο αγροτικός τομέας συνεργαστεί με τον τουρισμό  μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης μπορεί να έχουμε εξαιρετικά  αποτελέσματα.

Ο τουρισμός λειτουργώντας σε συνέργεια με πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb