Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται αντικυκλώνας στην Ελλάδα

Μπορεί τις προηγούμενες μέρες η χώρα να «χτυπήθηκε» από βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται πως το σκηνικό αλλάζει για τα καλά μέχρι τέλη Οκτωβρίου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει πως ο καιρός την Πέμπτη θα είναι καλός με περιορισμένα νέφη στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Παρασκευή, με συννεφιά σε κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ηπειρο και Ιόνιο. Ωστόσο, ο κ. Αρναούτογλου επισήμανε πως οι νεφώσεις θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σχεδόν, σε όλη τη χώρα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε, δε, για έναν αντικυκλώνα στην Ευρώπη που θα εμποδίζει να έρχονται βαρομετρικά χαμηλά από τα βόρεια και τα δυτικά προς τη χώρα μας.

«Είναι σαν ένας αέρινος πύργος που δύσκολα καταρρέει και όπως θα καθίσει πάνω από τα Βαλκάνια θα φέρει παρατεταμένη καλοκαιρία μετά τις 12 – 13 Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνατούτογλου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται ο καιρός να είναι καλός, χωρίς βροχές και με αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και τις 24 – 25 του μηνός, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η καλοκαιρία να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

 

Πηγή:dikaiologitika.gr

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb