Κέρκυρα: Στάχτη 200 στρέμματα στον Ερημίτη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη βορειοδυτική Κέρκυρα, αποτεφρώνοντας πάνω από 200 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.
Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να τεθεί υπό μερικό έλεγχο από δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή εθελοντών, δύο ελικοπτέρων και αεροσκαφών πεζετέλ.
Η φωτιά ξεκίνησε από πολλαπλές εστίες στον Άγιο Στέφανο Σινιών στα στενά με την Αλβανία και επεκτάθηκε προς την περιοχή Ερημίτης.
Επί τόπου βρέθηκε, εκτός από την ηγεσία της Π.Υ., η αντιπεριφερειάρχης, Μ. Ανδριώτη, και ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρης. Η Πολιτική Προστασία τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου συνέδραμαν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής με προσωπικό και υδροφόρες.
Η Πυροσβεστική θα παραμείνει επί τόπου προκειμένου να ελέγξει τις τελευταίες εστίες, καθώς και τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.
Πηγή:ert.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δια Βίου Μάθηση και Κατάρτιση: Η πρωτοβουλία της EasyEducation με το βλέμμα προς το 2034
- Μ. Σχοινάς: Τα προβλήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν λύνονται με χάιδεμα αυτιών και εύκολες υποσχέσεις
- Γεωργικά προϊόντα: Σημαντικές αποφάσεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς
- «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Στήριξη στον πανεκπαιδευτικό αγώνα και αιχμές κατά της κυβέρνησης
- Το πρόγραμμα και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου Νάουσας παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ημαθίας










