Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ενισχύσεις από φυσικές καταστροφές(823 εκ. ευρώ), προστασία καταναλωτών, βιομηχανική στρατηγική

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και μια βιομηχανική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Νοεμβρίου.

Προστασία των καταναλωτών

Την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές αναμένεται να απαιτήσουν μέτρα για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης ενιαίας αγοράς , ενισχύοντας το «δικαίωμα επισκευής» των καταναλωτών, αποτρέποντας πρακτικές που σκόπιμα μειώνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και προωθούν μια κουλτούρα επαναχρησιμοποίησης.

.

Θα απαιτήσουν επίσης μεγαλύτερες προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων και την προστασία των καταναλωτών σε επίπεδο ΕΕ.


Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν νέους κανόνες που θα επιτρέπουν σε ομάδες καταναλωτών να αναλαμβάνουν συλλογική νομική δράση σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.


Βιομηχανική στρατηγική

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τη βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ τη Δευτέρα και πρόκειται να εγκρίνουν ψήφισμα την Τρίτη Τετάρτη, ζητώντας αναθεώρηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να αντικατοπτρίζει τα μέτρα που απαιτούνται για την ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας κοροναϊού, συμβάλλοντας παράλληλα στην πράσινη και ψηφιακοί στόχοι.


Ελευθερία των μέσων ενημέρωσης

Η κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ θα συζητηθεί τη Δευτέρα, με τους ευρωβουλευτές να επικεντρώνονται στην προστασία των δημοσιογράφων, την πολιτική παρέμβαση, την παραπληροφόρηση και τον ρόλο των πλατφορμών. Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την ουγγρική παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης στη Σλοβενία ​​και τη Βόρεια Μακεδονία.


Ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης


Το Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει νέους κανόνες την Τρίτη για να καταστήσει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη γρηγορότερη, φθηνότερη και πιο φιλική προς τον χρήστη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ μέσω νέων ψηφιακών λύσεων.


Προτεραιότητες της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου


Πριν από τη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου στις 10-11 Δεκεμβρίου, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να εγείρουν ζητήματα που κυμαίνονται από τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και το κράτος δικαίου της ΕΕ έως τις δοκιμές και τα εμβόλια Covid-19, τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε συζήτηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen την Τετάρτη.


Ανακαλύψτε 10 πράγματα που κάνει η ΕΕ για να ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη μετά το Covid-19 .


Καταπολέμηση των αστέγων


Το Κοινοβούλιο πρόκειται να καλέσει την ΕΕ να τερματίσει τους αστέγους έως τη Δευτέρα έως το 2030 .


Άλλα θέματα


Άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνουν:

  • Θεμελιώδη δικαιώματα στην ΕΕ
  • Μια νέα φαρμακευτική στρατηγική
  • Δικαιώματα άμβλωσης στην Πολωνία
  • 823 εκατομμύρια ευρώ σε ενίσχυση για οκτώ χώρες της ΕΕ που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
  • Η κατάσταση στην κατεχόμενη από την Τουρκία βόρεια Κύπρο
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb