Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Αυξάνονται ποσά & δικαιούχοι
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Την αύξηση του ποσού που θα δοθεί στο Κοινωνικό Μέρισμα 2019, άρα και των δικαιούχων, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το ποσό θα αυξηθεί κατά 30 εκατ. ευρώ, από 175 εκατ. σε 215 εκατ., γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι οικογένειες -δικαιούχοι από 250.000 θα ξεπεράσουν τις 300.000.
‘Oπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το μέρισμα των 700 ευρώ αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 30 ή 31 Δεκεμβρίου.
Το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η οποία έχει ως εξής:
Υπογράφηκε σήμερα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αυξάνεται το ποσό της διανεμόμενης έκτακτης ενίσχυσης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ.
Έτσι, σήμερα, προχωράει στην αύξηση της σχετικής δαπάνης ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.
Η σχετική αύξηση καλύπτεται από πλεόνασμα το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Νοέμβριο.
Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1.000.000 συμπολίτες μας. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις.
Σημειώνεται ότι κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:
Α. Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.
Β. Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.
Οι ως άνω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.
Πηγή:aftodioikisi.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Νέο βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στη βιολογική παραγωγή
- Ανοικτή σε όλους η πλατφόρμα του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034
- Η 34χρονη που ξεκίνησε με ποδήλατο από τη Δανία και έφτασε σε 52 μέρες στο Λιτόχωρο
- ΠΚΜ: Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα «Σχέδια Βελτίωσης», «Επενδύσεις στην εξοικονόμηση ύδατος» και «Επενδύσεις ενεργειακές και κυκλικής οικονομίας»
- Λάρισα: Αυλαία για την 23η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο










