Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ.Τζάκρη: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έχει βάλει σε ένα τρένο χωρίς μηχανοδηγό» - Συνέντευξη στο ραδιόφωνο ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, στο Ραδιόφωνο ΕΛΛΑΔΑ 94.3, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Ξεκινώντας την παρέμβασή της, η κ. Τζάκρη μίλησε για την πανδημία και τις βαρύτατες συνέπειες που αυτή έχει για την Πέλλα:

«Θερμά συλλυπητήρια σε όλους όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Κύριε Κορωναίε αναρωτιέμαι που βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει κάποιο διάγγελμα όταν χθες μόνο έχασαν την ζωή τους 108 άνθρωποι, μόνο σε μια μέρα, δικοί μας άνθρωποι. Μόνο στην Πέλλα χάθηκαν χθες 10 άνθρωποι. Εδώ ζούμε ένα υγειονομικό Βατερλό. Σε 15 μέρες έχουμε 1656 κρούσματα.

Κύριε Κορωναίε επειδή πρώτα από όλα είμαι βουλευτής Πέλλας.

Στα δύο Νοσοκομεία του Νομού, παρά την de facto μετατροπή τους σε νοσοκομεία covid σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών δεν υπάρχουν όχι κλίνες σε ΜΕΘ, αλλά ούτε καν απλές κλίνες.

Από τις 19 Νοεμβρίου οι γιατροί στην Πέλλα σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών επιλέγουν πλέον ποιον θα διασωληνώσουν, όταν χθες η κοντινότερη κλίνη ΜΕΘ ήταν στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα δεν ξέρω αν είναι έστω κι αυτή διαθέσιμη.

Στην Έδεσσα νοσηλεύονται 80-85 περιστατικά covid, ενώ οι κλίνες της παθολογικής κλινικής είναι όλες και όλες 35 . Όλες οι χειρουργικές κλινικές ( χειρουργική, ορθοπεδική και ουρολογική) συστεγάζονται πλέον στην γυναικολογική κλινική. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για ασθενείς με χρόνια ή οξέα προβλήματα υγείας όταν έχει μάλιστα αναβληθεί με εντολή της κυβέρνησης το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων. Διασωληνώνουν σε κοινούς θαλάμους οι οποίοι μετατρέπονται, χωρίς να είναι, σε κρεββάτια ΜΕΘ. Υπάρχουν 5 διασωληνωμένοι.

Στα Γιαννιτσά νοσηλεύονται 100 άτομα, ενώ οι κλίνες της παθολογικής είναι 32 όλες και όλες. Και τα περιστατικά νοσηλεύονται σε τρία σημεία την χειρουργική, στην ορθοπαιδική και στα εξωτερικά ιατρεία που διαμορφώθηκαν σε θαλάμους. Οι γιατροί διασωληνώνουν τους ασθενείς επιτόπου, σε κοινούς θαλάμους. Και τους αρρώστους τους τοποθετούν στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων. Έχουμε 11 διασωληνωμένους.

Οι παθολόγοι παραμένουν 4 στην Έδεσσα και 5 στα Γιαννιτσά δηλαδή όσοι ήταν και πριν την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας εδώ και 9 μήνες. Ιδιώτης παθολόγος που έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να ενταχθεί στο δυναμικό του Νοσοκομείο της Έδεσσας καθυστερεί η ένταξή του λόγω παζαριού που γίνεται μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ύψους των αποδοχών.

Οι γιατροί ζητούν ενίσχυση σε προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και χώρους για την νοσηλεία των αρρώστων. Για αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει η μονιμοποίηση των 3500 γιατρών και των 4500 χιλιάδων υγειονομικού προσωπικού χθες όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γιατροί των δύο νοσοκομείων ζητούν την επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας σε κάθε πόλη και την ένταξή τους στην λειτουργία των νοσοκομείων ώστε να πραγματοποιούνται εκεί τα χειρουργεία του χειρουργικού τομέα των δύο νοσοκομείων, είναι επιτακτική ανάγκη για να αποσυμφορηθεί και το έργο των αναισθησιολόγων.

Και δωρεάν τεστ και ιχνηλατήσεις σε όλο τον πληθυσμό. Ακόμη και η Σλοβακία μια μικρή χώρα θα ελέγξει δωρεάν το σύνολό του πληθυσμού της.

Στο ερώτημα γιατί φτάσαμε ως εδώ η απάντηση είναι επειδή δεν έγινε τίποτα από την πλευρά όλων αυτών που διοικούν το Υπουργείο δηλαδή και τις ΥΠΕ για 9 ολόκληρους μήνες και φτάσαμε 22 Νοεμβρίου για να μη μπορούμε να βρούμε ούτε προσωπικό ούτε κρεβάτια.

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του όλο αυτό το διάστημα επαναπαύτηκε στις δάφνες της δόξας που του χάρισαν οι πέτσινες επιχορηγήσεις στα μίντια. Δεν έφτιαξε τίποτα για να συντονίσει όλους τους φορείς του δημοσίου για να μην έχουμε έξαρση των κρουσμάτων, από την προετοιμασία του ΕΣΥ και την ενίσχυσή του, μέχρι και την δημιουργία ενός μηχανισμού εξέτασης όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών και ιχνηλάτισης των κρουσμάτων. Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη με τα ΜΜΜ. Ο κύριος Καραμανλής επαναπαύεται στις οικογενειακές δάφνες του Καραμανλισμού και η άριστη κυρία Κεραμέως με τις εμμονές της στην καταρράκωση του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος αντί να μικρύνει τα τμήματα στα σχολεία τα μεγάλωσε και προχώρησε και σε καταργήσεις τμημάτων και συμπτύξεις σχολικών μονάδων.

Οπότε να το πω λαϊκά λίγο η ανικανότητά τους, λίγο οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους λίγο η αδιαφορία τους, λίγο η επικοινωνιακή διαχείριση αντί της ουσιαστικής διαχείρισης της κρίσης δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει η κατάσταση. Κι όλο αυτό μαζί λέγεται κύριε Κορωναίε εγκληματική αμέλεια. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάντια και της δημόσιας υγείας και της οικονομίας γιατί όλη αυτή η κατάσταση έχει αφήσει βαριά την σκιά της επάνω στην οικονομία. Πιστεύω ότι η ΝΔ ετοιμάζεται να αφήσει καμένη γη».

Όσον αφορά στην επίταξη των κλινικών, η βουλευτής ανέφερε τα εξής:

«Πρόκειται για μια νέα οπερέτα της κυβέρνησης. Μέχρι τώρα μιλούσαν για το άχρηστο δημόσιο σύστημα υγείας με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους. Τώρα στο και πέντε ούτε καν στο παραπέντε έρχονται να επιτάξουν δύο κλινικές πληρώνοντας το μάρμαρο πολύ ακριβά για το δημόσιο σύστημα υγείας ενώ θα μπορούσαν με τα ίδια χρήματα να ενισχύσουν και μόνιμα και καλύτερα και πολύ φθηνότερα το δημόσιο σύστημα υγείας. Έτσι είναι όμως κύριε Κορωναίε ο νεοφιλελευθερισμός όταν βγαίνουν τα κέρδη για τις τράπεζες τις αποθεωνεί και όταν έρθει ο λογαριασμός της χρεωκοπίας τον στέλνει στον πολίτη, τον φορολογούμενο. Όταν όλα πάνε καλά πετάει πέτρες στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όταν τα πράγματα στραβώνουν οι Μαρέβες χειροκροτούν υποκριτικά τους γιατρούς από τα μπαλκόνια. Είναι αυτές οι εμμονές των δεξιών και δη των νεοφιλελεύθερων με τις δουλίτσες και τα κέρδη. Τα κέρδη στις τσέπες τους. Τις ζημιές στις δικές μας τσέπες κύριε Κορωναίε. Μας έχουν βάλει σε τρένο χωρίς μηχανοδηγό».

Κλείνοντας, η κ. Τζάκρη έκανε ένα σύντομο σχόλιο για τον προϋπολογισμό του 2021: «Είναι ένας ακόμη εικονικός προϋπολογισμός της ΝΔ. Μέχρι και ο Άδωνης Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κύριο Σταϊκούρα. Διότι η ΝΔ υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια μέσα από έναν προϋπολογισμό που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τα δημόσια οικονομικά όχι απλά σε άριστη αλλά σε υπεράριστη κατάσταση και είναι προφανές ότι η ΝΔ με την άθλια διαχείρισή της και τις πολιτικές της οδηγεί την οικονομία και τους πολίτες εκ νέου σε αδιέξοδο».

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb