Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Η ΕΕ γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων με πρόσκληση συγκέντρωσης της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επισημαίνει, ο αγώνας κατά του ρατσισμού συνεχίζεται μέχρι σήμερα, υπονομεύοντας τον ίδιο τον ιστό των ειρηνικών και δημοκρατικών κοινωνιών μας.  

Στην Ευρώπη, οι διακρίσεις λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής απαγορεύονται κατηγορηματικά. Παρά το γεγονός αυτό, πρόσφατες εκθέσεις του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αποκαλύπτουν οδυνηρά επίπεδα τέτοιων διακρίσεων.  

Προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό. Είναι ένας διαρκής αγώνας, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι αν θέλουμε πραγματικά να επιτύχουμε το σύνθημα της Ένωσής μας «Ενωμένοι στην πολυμορφία». 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ένα σχέδιο δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού 2020-2025. Γιατί θεσπίζουμε κανόνες για την ενίσχυση των φορέων ισότητας. Γιατί υποστηρίζουμε τα εθνικά σχέδια κατά του ρατσισμού. Και γιατί αντιμετωπίζουμε τον διαρθρωτικό ρατσισμό σε όλους τους σχετικούς τομείς. 

Την ημέρα αυτή, ας ανανεώσουμε τη συλλογική μας δέσμευση για την εξάλειψη του ρατσισμού σε όλες του τις μορφές. 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb