Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από σήμερα και έως 10 Αυγούστου οι υποβολή αιτήσεων για το "Κομφούζιο"

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. 5218/20-6-2018 (ΑΔΑ: 6ΡΕΑ4653ΠΓ-ΞΑΙ) 2η Πρόσκληση της Δράσης 10.1.08 "Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) " του Μέτρου 10 "Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας μας (Π.Α.Α.) 2014 - 2020.

>Η Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης ανέρχεται σε 20.000.000 ευρώ.Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται για μια πενταετία να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων - εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη στην περίπτωση της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς και της καρπόκαψας της μηλιάς στην περίπτωση της μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς. Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση των ως άνω μικρολεπιδοπτέρων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας στους δενδρώνες, στους οποίους θα εφαρμοστεί η δράση. Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς διάρκειας και ξεκινούν την 1η Απριλίου 2018 και ολοκληρώνονται την 31η Μαρτίου 2023.

Για την υλοποίηση των δεσμεύσεων οι δικαιούχοι αποζημιώνονται με 38,7 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα δύο έτη εφαρμογής και 45,4 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία τρία έτη εφαρμογής για τις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς και της βερικοκιάς και 54,2 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία έτη εφαρμογής και 62,7 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο έτη εφαρμογής για τις καλλιέργειες της μηλιάς, της αχλαδιάς και της κυδωνιάς.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στη Δράση 10.1.08, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξης τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) από 20 Ιουλίου μέχρι και 10 Αυγούστου 2018

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb