Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινάει σήμερα η γιορτή ποδοσφαίρου (Premier League)

Με δυνατά ματς αρχίζει το πρωτάθλημα της Premier League το ερχόμενο τριήμερο (9, 10 και 11 Αυγούστου). Η σεζόν ξεκινάει στο «Ανφιλντ», όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Νόριτς και είναι το απόλυτο φαβορί για τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που και φέτος έχει ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, είναι αήττητη στα τελευταία 40 ματς πρωταθλήματος στο «Ανφιλντ», ενώ τελευταία φορά που η Νόριτς κατάφερε να κερδίσει τους «κόκκινους» ήταν πριν από 25 χρόνια (1994), όταν είχε επικρατήσει με 1-0. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έχουν σκοράρει τουλάχιστον τρία τέρματα κόντρα στη Νόριτς σε έξι από τα τελευταία επτά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων.

Σε ό,τι αφορά την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, δοκιμάζεται στο Λονδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ το Σάββατο (10/8). Η Σίτι έχει επτά σερί νίκες απέναντι στα «σφυριά» σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η ομάδα του Γκουαρντιόλα έκλεισε με 14 νίκες το περυσινό πρωτάθλημα, με την τελευταία ήττα της να είναι τον Ιανουάριο στην έδρα της Νιούκαστλ.

Πολύ δυνατό ματς θα διεξαχθεί στο «Ολντ Τράφορντ» μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν το 2004, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League με την Τσέλσι και επικράτησε με 1-0. Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει 18 αγώνες πρωταθλήματος από την Τσέλσι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ενώ ο νέος τεχνικός των «μπλε», Φρανκ Λάμπαρντ, κέρδισε μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» πέρυσι στον τρίτο γύρο του League Cup με την Ντέρμπι.

Εντός έδρας σε πρεμιέρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ σεζόν αγωνίζεται η Τότεναμ, που υποδέχεται την Αστον Βίλα που φέτος επέστρεψε στην κατηγορία και ξόδεψε περισσότερα από 130 εκ. λίρες στη μεταγραφική περίοδο για ενίσχυση. Παρόλα αυτά, οι «χωριάτες» μετράνε μόλις μια νίκη στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις κόντρα στους «Σπερς», ενώ την τελευταία χρονιά που βρέθηκαν στην Premier League (2015/16), είχαν μόλις μια εκτός έδρας νίκη, κόντρα στην Μπόρνμουθ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στο Νιούκαστλ, η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Αρσεναλ, την οποία έχει κερδίσει μόλις μια φορά τις τελευταίες 13 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Η φετινή χρονιά είναι η πρώτη μετά το 2011 που η Αρσεναλ αγωνίζεται εκτός έδρας σε πρεμιέρα, ενώ οι «κανονιέριδες» έχουν χάσει τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Λίβερπουλ-Νόριτς             9/8
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι  10/8
Μπόρνμουθ-Σέφιλντ Γ.        10/8
Μπέρνλι-Σαουθάμπτον         10/8
Κρίσταλ Πάλας-Εβερτον       10/8
Γουότφορντ-Μπράιτον         10/8
Τότεναμ-Αστον Βίλα          10/8
Λέστερ-Γουλβς               11/8
Νιούκαστλ-Αρσεναλ           11/8
Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι        11/8

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb