Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Η οικογένεια που κατάφερε να βάλει προϊόντα από βουβαλινό γάλα στην ελληνική αγορά

Ο Γιάννης και η Λίνα μαζί με τα παιδιά τους, τον Δημήτρη και την Αθηνά έχουν καταφέρει να βάλουν τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στην ελληνική αγορά και να παρουσιάζουν την μία καινοτομία μετά την άλλη στη σειρά των προϊόντων τους

 
Ο Γιάννης Μπέκας, ένας επιχειρηματίας που έβαλε για τα καλά τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στην ελληνική αγορά είναι στην καλύτερη παραγωγική και δημιουργική ηλικία. Μόλις 46 ετών. Η επιχείρηση του Οικογένεια Μπέκα – Προϊόντα από Βουβαλινό Γάλα (oikogeneiampeka.gr) χρονολογείται από το 2007 στην σημερινή της μορφή (μεταποίηση βουβαλινού γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων). Υπήρχε ωστόσο μια κατακτημένη παράδοση στην οικογένεια του τριών γενεών με την κτηνοτροφία των βοοειδών γενικότερα, αλλά και των βουβαλιών ειδικότερα. 

Ο Γιάννης Μπέκας, ο μικρότερος γιος της οικογενείας ήταν και ο μόνος που ασχολήθηκε ενεργά με την κτηνοτροφία και την παραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων. Ο ίδιος φοίτησε στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή με υποτροφία και εξειδικεύτηκε στον τομέα της ζωϊκής παραγωγής. Δημιούργησε μία φάρμα με αγελάδες και για 12 χρόνια παρήγαγε προϊόντα από αγελαδινό γάλα σε πρότυπες εγκαταστάσεις στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης.

 
Σήμερα η επιχείρηση που έχει βάλει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στεγάζεται σε 1500 τ.μ. στην περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί πάνω από 10 υπαλλήλους σε μόνιμη βάση. 
mpekas-1
 

Ο Γιάννης έχει δίπλα του σε καθημερινή βάση την γυναίκα του Λίνα, ενώ σιγά σιγά στην εικόνα μπαίνει και η επόμενη γενιά. Τα παιδιά του Γιάννη και της Λίνας. Ο γιός , ο Δημήτρης είναι μόλις 19 ετών και έχει αποφοιτήσει από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, επίσης. Το ίδιο και η κόρη, η Αθηνά 18 ετών σήμερα. Και οι δύο θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας και να διευρύνουν το επιχειρηματικό της φάσμα, γι’ αυτό και θέλουν να εξειδικευτούν στον τομέα των τροφίμων, συνεχίζοντας τις σπουδές τους στην Διοίκηση Επιχειρήσεων ο Δημήτρης και στην Τεχνολογία Τροφίμων η Αθηνά. Ήδη έχουν τριβή με το αντικείμενο της επιχείρησης καθώς στον ελεύθερό τους χρόνο έχουν ενεργό ρόλο στην παραγωγή και κοντά στους γονείς καλλιεργείται η αγάπη για την παράδοση και την ποιότητα σε κάθε συνταγή ξεχωριστά. 

Αλλά, ας επιστρέψουμε στην βασική επιλογή της επεξεργασίας του βουβαλινού γάλακτος που επέτρεψε και την μεγάλη στροφή. Η τελευταία έγινε μετά από έρευνα του ίδιου του Γιάννη Μπέκα. Ο τελευταίος εκτίμησε τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής και πήρε το ρίσκο της επένδυσης, παρά την αρνητική προδιάθεση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού για το άγνωστο. 

mpekas-2
 

Σε ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Η ποιότητα του γάλακτος είναι μοναδική και τα οφέλη του ασύγκριτα σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά γάλατα. Η περιεκτικότητά του γάλακτος είναι 7-8% λιπαρά, εκ των οποίων το 1/3 είναι της κατηγορίας Ω3, ενώ το αγελαδινό αποδίδει 1/15 αντίστοιχα λιπαρά, με αποτέλεσμα να βοηθά δραστικά στην μείωση της χοληστερόλης. Το βουβαλινό γάλα ενδείκνυται για κατανάλωση από ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη. Έχει περίπου 58% περισσότερο ασβέστιο και περισσότερες πρωτεΐνες από τα αντίστοιχα συμβατικά γάλατα. Ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλος και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως τα χαρακτηριστικά του γάλακτος αυτού, είναι πλήρως αφομοιώσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν έχει οσμή και έντονη γεύση, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Αυτό είναι ένας «αστικός μύθος», καθώς το βουβάλι με το μέγεθος, το μαύρο χρώμα και την συνήθεια να λούεται σε λασπωμένα νερά, δημιουργεί την εντύπωση του απωθητικού, άγριου και ίσως βρώμικου ζώου. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μια δοκιμή μπορεί να σας πείσει!

Δυστυχώς, όμως, τα βουβάλια παραγκωνίστηκαν με τον καιρό από την εκμετάλλευση του γάλακτος και ελάχιστοι παραγωγοί επέμειναν, καθώς η ποσότητα παραγόμενου γάλακτος είναι στο ¼ της αγελάδας. Έτσι ο πληθυσμός μειώθηκε σημαντικά και πλέον τα βουβάλια είναι προστατευόμενο είδος.

Η ελληνική αγορά ήταν εξοικειωμένη με τα βουβαλινά προϊόντα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε η αντίστοιχη προσφορά προϊόντων. Έτσι κληθήκαμε να αναλάβουμε εμείς το έργο της ενημέρωσης του κόσμου και της γνωριμίας με τα οφέλη των προϊόντων αυτών, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στην νησιωτική Ελλάδα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικότατα και αυτό είναι που μας οπλίζει με δύναμη και υπομονή για τον δύσκολο αγώνα της παραγωγής αυτών των εξειδικευμένων προϊόντων στην καρδιά της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Θέλουμε το βουβαλινό γάλα και τα παράγωγά του να μπούνε σε κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο, αποδεδειγμένα, γάλα στα παιδιά της και να μπορούν να απολαμβάνουν όσο περισσότεροι γίνεται το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας αυτής για όλα τα προϊόντα. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελληνική αγορά, γεγονός που αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθειά μας. Αλλά τα εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάμε και να μας κάνουν πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς επαγγελματίες. Ευτυχώς μέχρι στιγμής η πορεία μας είναι ανοδική και οι προσπάθειες για εξαγωγή των προϊόντων κι εκτός συνόρων έχουν θετικό πρόσημο. Καλώς ή κακώς, η εγχώρια αγορά έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και ο χρόνος επάνοδός της δεν φαντάζει σύντομος. Ωστόσο, εμείς δεν απορρίπτουμε κανέναν και συνεχίζουμε να διαθέτουμε τα προϊόντα στην αγορά παρά την σοβαρή έλλειψη επαγγελματισμού και συνέπειας. Έτσι στηρίζουμε κι εμείς με την σειρά μας αξιόλογους επιχειρηματίες που επιβιώνουν μετά κόπων και βάσανων σε αντίξοες συνθήκες, με την ελπίδα και την πεποίθηση πως η κρίση που βιώνουμε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους επικίνδυνα ανίδεους στον κλάδο των τροφίμων. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε διαπιστώσει πως οι σοβαροί επιβιώνουν και βγαίνουν πιο δυνατοί από τέτοιες καταστάσεις. Ευελπιστούμε να ανήκουμε κι εμείς σε αυτή την κατηγορία!

mpekas-3

Αυτή την στιγμή τα προϊόντα διατίθενται, κυρίως, σε καταστήματα με βιολογικά και delicatessen είδη σε όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο μας ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και φτάνει μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά καταστήματα που διαθέτουν τα προϊόντα μας, καθώς η διανομή είναι πιο άμεση και ευέλικτη, λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι δίπλα στην πόλη».

Σήμερα, η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει συνολικά 17 κωδικούς. Έχουμε και λέμε: Το γάλα σε πλήρες και ελαφρύ λιπαρών, γάλα σοκολατούχο, κρέμα βανίλια & σοκολάτα, κεσκιούλ (κρέμα με αμύγδαλο και καρύδα), ρυζόγαλο, καζάν ντιπί, γιαούρτι, κεφίρ & αριάνι (ξινόγαλα), βούτυρο, τυρί λευκό & ημίσκληρο, mozzarella καθώς και τέσσερις γεύσεις παγωτών. Επίσης παράγεται το καϊμάκι, που είναι η κρέμα από το λίπος του γάλακτος. Η λίστα μεγάλη και συνεχίζεται…

 

Πηγή:protothema.gr

Οι πρώτες γλυκιές και χωρίς σπόρους κλημεντίνες της Ισπανίας έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο

 Τα πρώτα Oronules φορτώθηκαν την Παρασκευή από την Ισπανία και έφθασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή.

Είναι μια όπουη η εποχή της διαρκεί μόνο 20 ημέρες. "Είναι η πρώτη premium Ισπανική κλημεντίνη της εποχής", εξηγεί ο Jack Hanson, διευθυντής της Fresh Fresh Imports.

«Υπάρχει ένα καλό επίπεδο της παραγωγής Oronules για τη φετινή περίοδο, τα πρώτα μεγέθη είναι μικρά, αλλά τα μεγαλύτερα φρούτα θα είναι διαθέσιμα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα πρώτα κουτιά διατίθενται από την Κυριακή για διανομή σε όλη τη Βρετανία.»

Αυτή η κλημεντίνη είναι γλυκιά και χωρίς σπόρους, και είναι ένα ακριβό προϊόν.

Υπάρχουν μόνο δύο άλλες ποικιλίες κλημεντίνης διαθέσιμες αυτή τη στιγμή: οι ποικιλίες Marisol και Orogros.

Σύμφωνα με τον Jack, αυτά δεν είναι τόσο γλυκά και δεν είναι τόσο εύκολο να ξεφλουδίσουν όσο και τα Oronules.

 

Πηγή:freshplaza

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλει τον Όλυμπο στο κέντρο του Μονάχου


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει στον πυρήνα της τουριστικής της προβολής το βουνό των Θεών. Με τον τίτλο «Όλυμπος…το βουνό των Θεών!» προβάλλει αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Maritim», στο κέντρο του Μονάχου και στο γερμανικό κοινό, τον Όλυμπο ως ιδανικό προορισμό για την άσκηση δραστηριοτήτων.
Η δράση αυτή αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας να προβάλει το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας ως την απόλυτη τουριστική ταυτότητα εναλλακτικού τουρισμού όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και όλης της Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνεται σε δημοσιογράφους, bloggers, διαμορφωτές κοινής γνώμης, τουριστικούς πράκτορες αλλά και γραφεία εναλλακτικού τουρισμού της Βαυαρίας, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των Θεών.  Θα παρουσιαστούν η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, οι  δυνατότητες και τα στοιχεία που την καθιστούν μοναδικό προορισμό φυσιολατρικού τουρισμού, ο οποίος σε συνδυασμό με τον παραθαλάσσιο τουρισμό στις ακτές Ολύμπου και τις υφιστάμενες τουριστικές υποδομές, τοποθετούν την ευρύτερη περιοχή ως διεθνώς ανταγωνιστικό προορισμό πολύ υψηλών προδιαγραφών.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αθλητικές δραστηριότητες που υποστηρίζει το μυθικό βουνό, όπως η ορειβασία, η αναρρίχηση, η διάσχιση φαραγγιών και το ποδήλατο βουνού.  Επιπλέον θα αναδειχθούν ο περιηγητικός τουρισμός αλλά και όλες οι άλλες δραστηριότητες που μπορεί να εντάξει ο επισκέπτης στο πρόγραμμά του και που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, όπως θαλάσσια σπορ και ψυχαγωγία στις ακτές του Ολύμπου, σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα και τη γαστρονομία της περιοχής. Για τον σκοπό αυτό, θα προβληθούν τέσσερα ειδικά θεματικά βίντεο που προβάλλουν διαφορετικές πτυχές του Ολύμπου και όλες τις εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο επισκέπτης κατά την περιήγησή του στην περιοχή.  Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες προϊόντα και γεύσεις της Μακεδονικής κουζίνας.
«Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί βασική θεματική προτεραιότητα και η περιοχή του Ολύμπου μπορεί να την υποστηρίξει, καθώς αποτελεί μοναδικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, πολιτισμό και γαστρονομία, ιστορία και μυθολογία.  Η Περιφέρεια εφαρμόζει πιστά τον πενταετή στρατηγικό σχεδιασμό της, για τη δημιουργία και προώθηση ειδικών θεματικών προϊόντων και αναδεικνύει τον Όλυμπο και την Πιερία ως προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο, όπου ο επισκέπτης δεν θα διερευνήσει μόνο τις φυσικές του ομορφιές, αλλά θα ανακαλύψει και πλήθος δραστηριοτήτων που έχει τη δυνατότητα να ασκήσει», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο Μόναχο.

Οι τευτλοπαραγωγοί μας πληρώνουν την απόλυτη διάλυση της Βιομηχανίας Ζάχαρης

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα, για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει κατ΄ επέκταση οι τευτλοπαραγωγοί, μετά τους τραγελαφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος με ερώτηση που κατέθεσαν.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές, επισημαίνουν ότι, ενώ ο μέχρι πρότινος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, παρότρυνε τους αγρότες να καλλιεργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στρέμματα με τεύτλα – συγκεκριμένα τους ενθάρρυνε να ξεπεράσουν τα 100.000 στρέμματα – και ενώ ήδη, έχει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινήσει η συγκομιδή, το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ είναι κλειστό. Η πλειονότητα των ζαχαρότευτλων παραμένει στα χωράφια με κίνδυνο είτε να χάσουν τον «ζαχαρικό τίτλο» τους, είτε να σαπίσουν, όπως σαπίζουν οι ποσότητες από κάποιες δεκάδες πλατφόρμες που άδειασαν στον περίβολο του εργοστασίου και ενώ, ουδείς υπεύθυνος βρίσκεται να απαντήσει στο αγωνιώδες ερώτημα των καλλιεργητών «τι να κάνουν» με τη σοδειά τους.

Επίσης, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να δεσμευτούν σε μια σειρά ζητημάτων όπως: πότε θα ξεκινήσει η απορρόφηση της φετινής παραγωγής, πότε θα πληρωθούν οι παραγωγοί, αλλά και πότε θα καταβληθούν τα χρήματα σε όσους οφείλονται από την περσινή παραγωγή. Ακόμη, ζητούν συγκεκριμένη απάντηση για το πώς προτίθεται να αποζημιώσει η κυβέρνηση τους καλλιεργητές τεύτλων, στην περίπτωση που η φετινή σοδειά δεν απορροφηθεί και δεν πληρωθεί από την Βιομηχανία και πώς θα αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας των συνδεδεμένων ενισχύσεων, συνολικής αξίας 22.500.000 ευρώ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΘΕΜΑ: «Οι τευτλοπαραγωγοί μας πληρώνουν την απόλυτη διάλυση της Βιομηχανίας Ζάχαρης»

Απίστευτα πράγματα – πραγματικά «σημεία και τέρατα» - είναι όσα συμβαίνουν φέτος στον άλλοτε κραταιό κλάδο της τευτλοκαλλιέργειας, ως φυσικό επακόλουθο της πλήρους διάλυσης και στο χώρο της αγροτικής μας παραγωγής συνολικά την τελευταία τετραετία.

Ενώ ο μέχρι πρότινος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου παρότρυνε τους αγρότες να καλλιεργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στρέμματα με τεύτλα – συγκεκριμένα τους ενθάρρυνε να ξεπεράσουν τα 100.000 στρέμματα – και ενώ ήδη, έχει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινήσει η συγκομιδή, το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ είναι… κλειστό!

Η πλειονότητα των ζαχαρότευτλων παραμένει στα χωράφια με κίνδυνο είτε να χάσουν τον «ζαχαρικό τίτλο» τους είτε να σαπίσουν, όπως σαπίζουν οι ποσότητες από κάποιες δεκάδες πλατφόρμες που άδειασαν στον περίβολο του εργοστασίου και ενώ, ουδείς υπεύθυνος βρίσκεται να απαντήσει στο αγωνιώδες ερώτημα των καλλιεργητών «τι να κάνουν» με τη σοδειά τους!

Ο τραγέλαφος με το «τί συμβαίνει» και το «τί μέλλει γενέσθαι» συμπληρώνεται με την κατάσταση που επικρατεί στην Βιομηχανία Ζάχαρης – τον μέχρι προ ετών «πυλώνα» της πρωτογενούς παραγωγής μας: Από τη διοίκηση έχει υποβληθεί αίτημα πτώχευσης η οποία όμως ακόμη δεν έχει συζητηθεί. Το μόνο που έχουν «πετύχει» είναι να αναστείλουν τις πληρωμές προς τους προμηθευτές ως τον Ιανουάριο, εν αναμονή της εμφάνισης κάποιων επενδυτών που μέχρι στιγμής στην ουσία είναι… φαντάσματα. Για «επενδυτές» ακούνε όλοι και επενδυτές δεν βλέπουν!

ΕΠΕΙΔΗ, αυτό το πρωτοφανές «μπάχαλο» έχει φέρει σε μεγάλα αδιέξοδα τους τευτλοκαλλιεργητές που δεν ξέρουν και κανείς υπεύθυνος δεν τους λέει τί να κάνουν με τη σοδειά τους…

ΕΠΕΙΔΗ, σε ακόμη χειρότερη κατάσταση βρίσκονται τευτλοπαραγωγοί στους οποίους η Βιομηχανία οφείλει χρήματα από την περσινή σοδειά…

ΕΠΕΙΔΗ, οι καλλιεργητές μας κινδυνεύουν να χάσουν (αν δεν παραδώσουν τη σοδειά τους) τη συνδεδεμένη ενίσχυση των 72 ευρώ ανά στρέμμα την οποία ο Ερωτών επί υπουργίας του διασφάλισε…

ΕΠΕΙΔΗ, σε περίπτωση που η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα «αφανιστεί», η χώρα μας θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στα κοινοτικά ταμεία 22.500.000, χρήματα των παραγωγών που η προηγούμενη Κυβέρνηση επί υπουργίας Καρασμάνη είχε διασφαλίσει. Συγκεκριμένα: 6.759.725€ από το έτος 2018, 6.684.367€ από το έτος 2019 και 6.684.367€ από το έτος 2020, καθώς και 2.400.000€ υπόλοιπο από τη συνδεδεμένη του 2017 που δεν απορροφήθηκε. Ακόμη, θα κινδυνεύσουν να συμπαρασυρθούν και να τιναχτούν στον αέρα και άλλα προγράμματα όπως αυτό της απονιτροποίησης …

ΕΠΕΙΔΗ, παρά το γεγονός ότι εργοστάσια της ΕΒΖ, αν και σε πλήρη εγκατάλειψη, χωρίς συντήρηση, με το μόνιμο προσωπικό απλήρωτο εδώ και τρεις μήνες, η Βιομηχανία προχωρεί και σε… προσλήψεις εποχικού προσωπικού που παραμένει χωρίς αντικείμενο εργασίας και χωρίς να πληρώνεται…

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομίας – Ανάπτυξης

-         Αν εν μέσω αυτής της απόλυτης απαξίωσης, πλήρους αποσύνθεσης της ΕΒΖ - κάποτε «ναυαρχίδας» των αγροτικών μας Βιομηχανιών – υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ένα πλάνο διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση διάλυσης, αν υπάρχει πρόγραμμα εξυγίανσής της και σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

-         Αν και πότε θα προχωρήσει στην απορρόφηση της φετινής παραγωγής, στην πληρωμή των παραγωγών, αλλά και σε όσους οφείλονται χρήματα από την περσινή παραγωγή.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

-         Στην περίπτωση που η φετινή σοδειά δεν απορροφηθεί και δεν πληρωθεί από την παραπαίουσα Βιομηχανία, πώς προτίθεται να αποζημιώσει τους καλλιεργητές που, από τον προκάτοχό του, παροτρύνθηκαν να φυτέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα στρέμματα;

-         Πώς θα αποτρέψει τον κίνδυνο απώλειας των συνδεδεμένων ενισχύσεων, συνολικής αξίας 22.500.000 ευρώ χρήματα των παραγωγών;  

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.