ΟΠΕΚΕΠΕ: Άνοιξε το σύστημα για διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025 λόγω monitoring – Ειδοποίηση για αγρανάπαυση και κοπτολίβαδα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Άνοιξε το σύστημα της ΕΑΕ 2025 προκειμένου οι παραγωγοί να πραγματοποιήσουν διορθώσεις στα αγροτεμάχια που έχουν δηλωθεί ως «αγρανάπαυση» ή «κοπτολίβαδο».
Η δυνατότητα υποβολής διορθώσεων θα παραμείνει ενεργή έως και τις 24 Δεκεμβρίου 2025. Σημειώνεται, ότι όσοι προβούν σε διορθώσεις έως και 8 Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπ’ όψιν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου.
Για τους υπόλοιπους, θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή.
Η ενεργοποίηση της διαδικασίας κρίνεται απαραίτητη ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις για όσα αγροτεμάχια δεν ανιχνεύθηκε η απαιτούμενη γεωργική δραστηριότητα (άροση ή κοπή) κατά την περίοδο 1/1/2025 – 15/10/2025 από το Σύστημα Παρακολούθησης Εκτάσεων (AMS – AreaMonitoringSystem), όπως επιβάλλει το ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο.
Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις το AMS εντόπισε καλλιέργεια διαφορετική από τη δηλωθείσα, γεγονός που καθιστά αναγκαίες τις διορθώσεις τόσο για λόγους επιλεξιμότητας όσο και για την ορθή απεικόνιση των χρήσεων γης.
Για τον σκοπό αυτό έχει αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς κατάλογος με τα αγροτεμάχια που απαιτούν επανεξέταση. Μετά την ολοκλήρωση των διορθώσεων, τα στοιχεία θα επαναξιολογηθούν κι εν συνεχεία από το AMS θα παραχθούν επικαιροποιημένα αποτελέσματα.
Η συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμόζεται από το 2023 και είναι γνώριμη στους αγρότες. Ο Οργανισμός καλεί τους αγρότες που επιθυμούν να κάνουν διορθώσεις στην ΕΑΕ 2025, να το πράξουν το συντομότερο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΚΕΟΣΟΕ: Ο φορέας των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων στη Γαλλία θέλει να καταργηθεί η ΚΟΑ οίνου και να θεσπισθεί ενίσχυση ανά εκτάριο αμπελώνα
- Π.Ε. Χανίων: Λήξη προγράμματος δακοκτονίας
- Η Θεσσαλία στο ευρωπαϊκό έργο AGRINEXT για τις δεξιότητες και τη γεωργία του μέλλοντος
- Θανάσης Καββαδάς 73 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους και λειτουργικές δαπάνες Περιφερειών για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών
- Τσαβδαρίδης από το 27ο Συνέδριο Ψυκτικών: «Σταθερά δίπλα στον συνεπή επαγγελματία – Αδιαπραγμάτευτη η πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού»










