Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αερομεταφερόμενα Robots συλλέγουν καρπούς οπωροφόρων δέντρων και λύνουν το πρόβλημα του εργατικού (Βίντεο)

Η ισραηλινή εταιρεία Tevel Aerobotics Technologies ανέπτυξε μια τεχνολογία που θα επέτρεπε στους ειδικούς χειριστές να συλλέγουν καρπούς οπωροφόρων δέντρων.
 
Η τεχνολογία περιλαμβάνει τον συνδυασμό πλατφορμών με τροχούς με εξελιγμένους αλγόριθμους, ώστε να μπορούν να συλλέγουν φρούτα σε οπωρώνες για να τα τοποθετήσουν σε ένα δοχείο στο έδαφος, δίνοντας έτσι μια ολιστική λύση συγκομιδής στους αγρότες.
 
Το πρώτο πρωτότυπο της ισραηλινής εταιρείας είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα διάφορα είδη φρούτων και να τα κατατάξει ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και την ωριμότητά τους, προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα φρούτα και να καθορίσουν πότε να τα παραλάβουν. Προς το παρόν η τεχνολογία είναι ήδη κατάλληλη για τη συγκομιδή πορτοκαλιών και διαφόρων ειδών μήλων αν και ελπίζουν να επεκτείνουν τη χρήση στο μέλλον.
  
Το όραμα της εταιρείας είναι να θέσει τέρμα σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η γεωργία: το εργατικό δυναμικό. Όπως εξηγεί η εταιρεία στον ιστότοπό της, η εργασία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες για τους αγρότες και "σε έναν κόσμο όπου η ζήτηση για φρέσκα γεωργικά προϊόντα αυξάνεται και η διαθεσιμότητα γεωργικών εργατών μειώνεται, οι αγρότες αναζητούν τεχνολογικές και οικονομικές λύσεις »για τη συγκομιδή, όπως δημοσιεύθηκε από το www.aurora-israel.co.
 
Οι ιδρυτές της Tevel πιστεύουν ότι μόλις το προϊόν είναι εμπορικά διαθέσιμο, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σχεδόν αμέσως στην αγορά γεωργικών προϊόντων.
 
Η ομάδα Tevel περιλαμβάνει ειδικούς στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, των αλγορίθμων και του λογισμικού.
 
Η εταιρεία δηλώνει επίσης ότι το όραμά της είναι να δημιουργήσει ένα μοναδικό μοντέλο υπηρεσιών που "απαλλάσσει τους αγρότες από την ανάγκη να προσλαμβάνουν εποχιακά εργαζόμενους κάθε εποχή συγκομιδής". Τα αεροσκάφη Tevel θα λειτουργούσαν από μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών που θα πραγματοποιούσε τη συγκομιδή με αποτελεσματικό τρόπο που θα μείωνε το κόστος για τους αγρότες.
 
ΠΗΓΗ
 
Video & Photo Tevel Aerobotics Technologies
 

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb