Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη, με την υποψήφια ευρωβουλευτή, Νατάσα Ρωμανού

Με την υποψήφια ευρωβουλευτή και διακεκριμένη επιστήμονα στο εξωτερικό, Νατάσα Ρωμανού, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και πώς μπορούμε να συμμετέχουμε πιο ενεργά στα διεθνή επιστημονικά και κρατικά φόρα, μέσα από τη διασύνδεση με διεθνείς οργανισμούς και παγκόσμια δίκτυα, που ασχολούνται με την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης, «η κυρία Ρωμανού, αναγνωρισμένη διεθνώς επιστήμονας της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, θα βοηθήσει να καταστρώσουμε τη στρατηγική μας, έτσι ώστε η Ελλάδα και η ελληνική γεωργία να καταστεί πρωτοπόρος στην προσαρμογή της στα νέα δεδομένα που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και θα εξακολουθήσει να μας επηρεάζει τα επόμενα χρόνια

Η κα Ρωμανού είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA, ειδική σε θέματα κλίματος και κλιματικής αλλαγής.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΝΑSΑ για τις Γεωεπιστήμες, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή της Εθνικής Έκθεσης για το Κλίμα στις ΗΠΑ, στην Επισκόπηση Δεκαετίας 2017-2027 για τις Γεωεπιστήμες και τις εφαρμογές τους από το Διάστημα (NASA Decadal Survey) και στην 5η Έκθεση για το Κλίμα της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb