Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομπότ αντικαθιστά την γλυφοσάτη και αφαιρεί τα ζιζάνια με δέσμη λέιζερ

Πρόκειται για μια τεχνολογική πρόοδο που υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα των ζιζανίων στη γεωργία σε οικολογικό επίπεδο.

Το ρομπότ που θα είναι υπεύθυνο για την αντικατάσταση των παραδοσιακών και επιβλαβών ζιζανιοκτόνων ονομάζεται Gbot και κατασκευάστηκε στην Αργεντινή.

Στον κόσμο υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες και μια πολύ ισχυρή συνείδηση ​​για τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Οι νέες γενιές εκπαιδεύονται με αυτή την προϋπόθεση και η τεχνολογία προσαρμόζεται σταδιακά σε αυτήν την αλλαγή.

Σε χώρες όπου ο γεωργικός τομέας έχει ισχυρή ανάπτυξη, όπως η Αργεντινή, η χρήση φυτοφαρμάκων στους αγρούς για την καταπολέμηση παρασίτων και ζιζανίων οδηγεί σε περιβαλλοντικές ζημίες.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, η χρήση αγροχημικών στον τομέα αυξανόταν συνεχώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζιζάνια είναι όλο και πιο ανθεκτικά, επομένως απαιτούνται μεγαλύτερες ποσότητες.

Το Gbot, είναι ένα αυτόνομο ρομπότ που εξαλείφει τα ζιζάνια χωρίς να χρησιμοποιεί αγροχημικά παρά μόνο δέσμες λέιζερ και υδρατμούς. Επιπλέον, λειτουργεί με βάση την ηλιακή ενέργεια.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι:

- Χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
- Χαμηλό κόστος για τον παραγωγό
- Μειώνει τη ρύπανση
- Εξαλείφει τη χρήση αγροχημικών
- Επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων εδάφους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντική σπορά
- Λειτουργεί αυτόνομα

ζιζάνια, γλυφοσάτ, ζιζανιοκτόνο, ρομπότ, τεχνολογία

Κινητό εργαστήριο

Το Gbot διαθέτει μια σειρά έξυπνων αισθητήρων που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε χάρτες ακρίβειας και να λαμβάνετε δεδομένα που ο παραγωγός μπορεί να μην γνωρίζει διαφορετικά.

Για εμάς, είναι ένα κινητό εργαστήριο επειδή μπορεί να συλλέξει πληροφορίες και δεδομένα από το έδαφος, τα δεδομένα της ατμόσφαιρας και των καλλιεργειών. Αυτές οι πληροφορίες τις επεξεργαζόμαστε και ο παραγωγός με αυτές θα μπορέσει να αποκτήσει καλύτερες αποδόσεις ", εξηγεί η Saravia.

 

 

 

 Πηγή

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb