Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομπότ συγκομίζει ακτινίδια (βίντεο)

Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του ρομπότ για την αυτόματη συγκομιδή του ακτινίδιου συνεχίζεται. Η ιδέα θα μπορούσε να προέλθει μόνο από το παγκόσμιο λίκνο της καλλιέργειας ακτινιδίων στη Νέα Ζηλανδία. Το Robotics Plus κυκλοφόρησε ένα ακόμη βίντεο, όπου δείχνει τον βαθμό αυτοματοποίησης και ακρίβειας που έχει επιτευχθεί.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια , λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες: τη συγκομιδή των τεράστιων ποσοτήτων ακτινιδίων που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Οι βιντεοκάμερες που χρησιμοποιούνται από το ρομπότ επιτρέπουν την αναγνώριση των καρπών που πρέπει να αποσπαστούν, κάνοντας μια ταξινόμηση με βάση τη διάμετρο.

Επιπλέον, το σύστημα συντονισμού των τεσσάρων βραχιόνων κατά τη διαδικασία συγκομιδής έχει βελτιωθεί. Ορισμένες δοκιμές δείχνουν ότι, εάν το ρομπότ έχει ρυθμιστεί τέλεια, η συλλογή είναι πιο ευαίσθητη από αυτήν που εκτελείται από έναν άνδρα.

Το ρομπότ, αυτή τη στιγμή, μπορεί να συλλέξει με επιτυχία το 51% (ποσοστό που μελλοντικές βελτιώσεις θα αυξηθεί σύμφωνα με αυτό που ορίζουν οι ερευνητές) του συνολικού αριθμού ακτινιδίων σε έναν οπωρώνα με μέσο χρόνο 5,5 δευτερολέπτων για κάθε φρούτο.

Η θέση του καρπού και η καταλληλότερη κίνηση για την απόσπασή του ανιχνεύονται μέσω ενός συστήματος όρασης που εκμεταλλεύεται τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των βαθιών νευρικών δικτύων.

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb