Ρομπότ εντοπίζει αν κάποιος φοράει τη μάσκα του
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Μηχανικοί κατασκεύασαν ένα ρομπότ που μπορεί να εξακριβώνει αν κάποιος φοράει τη μάσκα του για να προστατευθεί από την Covid-19 και, αν δεν το κάνει, του υπενθυμίζει ευγενικά να την χρησιμοποιήσει.
Το ρομπότ αυτό, ύψους 120 εκατοστών, είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Pepper που έχει «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά και ήδη «εργάζεται» σε ορισμένες χώρες, υποδεχόμενο τους επισκέπτες σε καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους και αλλού.
Η κάμερα του Pepper σκανάρει τους ανθρώπους που το πλησιάζουν και, αν διαπιστώσει ότι το κάτω μέρος του προσώπου τους είναι ακάλυπτο, ακούγεται η φράση: «Πρέπει πάντα να φοράτε σωστά τη μάσκα σας». Αν παρατηρήσει ότι ο επισκέπτης συμμορφώνεται με την υπόδειξη, το ρομπότ εκφράζει την ικανοποίησή του: «Σας ευχαριστώ που φορέσατε τη μάσκα σας».
Ο στόχος δεν είναι να αστυνομεύει το ρομπότ αν ο κόσμος φοράει ή όχι τη μάσκα αλλά να υπενθυμίζει, πάντα με ευγένεια, ότι πρέπει να το κάνει, είπε ο Τζόναθαν Μποϊρία, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων για την Ευρώπη της SoftBank Robotics, της εταιρείας που κατασκευάζει τον Pepper.
«Τα καταστήματα αναγκάζονται να βάζουν ανθρώπους στην είσοδό τους, πολλούς υπαλλήλους, για να διασφαλίζουν ότι όλοι θα φορούν τη μάσκα τους και κάποιες φορές αυτό προκαλεί πολύ άγχος. Με το ρομπότ κάποιοι από αυτούς μπορούν να επικεντρωθούν στα κανονικά καθήκοντά τους», εξήγησε.
«Άνθρωποι είμαστε. Κάποιες φορές βγάζω τη μάσκα μου όταν αποβιβάζομαι από το λεωφορείο και ξεχνάω να την ξαναφορέσω όταν φτάνω στο γραφείο. Το ρομπότ είναι μια υπενθύμιση. Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη ή να ξεχνάμε», κατέληξε ο Μποϊρία.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: @PepperTheRobot
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»











