Δήλωση Λάζαρου Τσαβδαρίδη αναφορικά με τις ανακοινώσεις του ΥπΑΑΤ για τις αποζημιώσεις καλλιεργειών από Παγετό
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
"Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα δοθεί η προκαταβολή του 40% των εκτιμηθεισών ζημιών από τον παγετό, με μέριμνα για κάλυψη ζημιών σε καλλιέργειες που βρίσκονταν ακόμη και σε προανθικό στάδιο.
Ταχύτατη και αποτελεσματική η αντίδραση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως απάντηση στην αγωνία των καλλιεργητών μας.
Τα ανακοινωθέντα μέτρα περιλαμβάνουν προκαταβολή έναντι της αποζημίωσης μέχρι τις 10 Αυγούστου (ύψους 155 εκατ. ευρώ), αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, αποζημίωση και όσων ποικιλιών δεν καλύπτει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ καθώς και κατάργηση του πλαφόν ανά ΑΦΜ.
Μεγάλη ικανοποίηση για όλους εμάς που από την αρχή είχαμε αναδείξει το πρόβλημα στα κέντρα των αποφάσεων και έχοντας συνεχώς «ανοιχτή γραμμή» με τους αρμόδιους διασφαλίσαμε το καλύτερο, ειδικά για τον Νομό μας που επλήγη δραματικά."
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ευλογιά: Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας: Ευλαβική τήρηση μέτρων βιοασφάλειας
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκαν 7,65 εκατ. ευρώ σε 57.422 δικαιούχους για την πέμπτη δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
- Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Μπάρας Σιάτιστας
- Τόλκας: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της επταετίας ΝΔ
- Τσιάρας: Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά στην Ε.Ε. – Η επίσημη απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Βάρχελι