Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ρημάζουν" τις αγροτικές παραγωγές τα αγριογούρουνα - Σε απόγνωση οι αγρότες

Ολοένα και περισσότερα τα περιστατικά όπου οι αγριόχοιροι , κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες επισκέπτονται κτήματα με ανοιχτές καλλιέργειες αλλά και οπορωφόρα δέντρα και προκαλούν μεγάλες ζημιές.

Έτσι, δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί, οι οποίοι βλέπουν τις παραγωγές τους να μειώνονται λόγω των επιδρομών από κοπάδια αγριογούρουνων και τους κόπους και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι αφού είναι δύσκολο να αποτρέψουν το φαινόμενο αυτό.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια αγροτικού εισοδήματος κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ο ελλειπής έλεγχος του πληθυσμού των αγριογούρουνων από τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς και τις υπηρεσίες αναγκάζει τους αγρότες να αναζητούν λύσεις από μόνοι τους.

Πολλές φορές μάλιστα τα μέτρα που λαμβάνονται από μέρους τους είναι επικίνδυνα, αφού θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα μιας και η φύλαξη των αγροτεμαχίων ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, τους φέρνει αντιμέτωπους με κοπάδια αγριόχοιρων και προσπαθούν με τη χρήση συσκευών θορύβου ή ανάβοντας φωτιά να προτρέψουν σε φυγή τα ζώα και να προστατέψουν την παραγωγή τους.

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τη φύλαξη των κτημάτων τους εφαρμόζοντας την ηλεκτρική περίφραξη ή ακόμη και φράκτες, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τα έξοδα τους.

 

Βοργιάδης Χρήστος

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb