Πρώτες προσβολές από Εξώασκο σε δέντρα ροδακινιάς (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στις πρώιμες ποικιλίες ροδακινιάς και νεκταρινιάς, βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την πτώση του κάλυκα.
Το φύλλωμα έχει εκπτυχθεί αρκετά και μέρα με τη μέρα ανεμένουμε να δούμε αν είχαν επιτυχία οι ψεκασμοί που εφάρμοσαν οι παραγωγοί ενάντια στην ασθένεια του εξώασκου.
Τα τελευταία έτη έχει γίνει εφιάλτης των παραγωγών και με την προσθήκη κάποιων νέων μυκητοκτόνων που εφαρμόστηκαν τη φετινή περίοδο υπάρχει αισιοδοξία να έχει αντιμετωπιστεί.
Στο παρακάτω βίντεο (11 Απριλίου 2014) από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας μπορείτε να δείτε πως εμφανίζονται οι πρώτες προσβολές από Εξώασκο σε δέντρα ροδακινιάς [Taphrina deformans (Berk.) Tul.].
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καθηγητής Δενδροκομίας Παν. Θεσσαλίας Γ. Νάνος για παραμορφωμένα ροδάκινα και καλλιέργεια Ιπποφαούς (Βίντεο)
- Ο ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια της 28ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο
- Πιο κερδοφόρο από ποτέ? Νέες ποικιλίες με προοπτικές στο Βερίκοκο!
- Ποδόσφαιρο: Βελτιωμένη και πειστική η ΑΕΚ, 4-1 την Μπέρσχοτ
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη φιστικιά | Αγροτικά νέα και ειδήσεις IMATHIOTIKIGI.GR