Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελειώστε με το τσάπισμα - Εφαρμογή εδαφοκάλυψης από την ProKrob (Βίντεο)

Κύριο Τελειώστε με το τσάπισμα - Εφαρμογή εδαφοκάλυψης από την ProKrob (Βίντεο)

Η ProKROB είναι μία οικογενειακή, πρωτοποριακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκε χάρη στο μεράκι και την αγάπη του Σπύρου Κρόμπα για τη γη. Η ιδέα για την πρωτοποριακή αυτή σειρά προϊόντων, προέκυψε όταν κατά την επίσκεψή του στο αγρόκτημα του αναγκαζόταν να ξεχορταριάζει τη γη, αντί να ξεκουράζεται και να αφιερώνει το χρόνο του σε πιο ευχάριστες ασχολίες. Αυτή η προσωπική του εμπειρία σε συνδυασμό με την καταστροφή του λαχανόκηπου του από χαλάζι, τον ώθησε στην έρευνα για την εξεύρεση μιας σίγουρης και οικονομικής λύσης για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.  

Κατά την έρευνα του ανακάλυψε το ύφασμα από πολυπροπυλένιο, ένα υλικό ευρέωςν διαδεδομένο, το οποίο όμως ήταν δύσκολο στη διαχείρηση και διαμόρφωση του. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να βρει τρόπο να επεξεργαστεί το ύφασμα και να δημιουργήσει μια σειρά πρωτοποριακών προϊόντων με επαγγελματικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνουν όλο τον εξοπλισμό για την κάλυψη της καλλιέργειας. Η ολοκληρωμένη αυτή σειρά, έγινε σύντομα μια περιζήτητη επιλογή και η απόλυτη λύση κάθε μικρού και μεγάλου παραγωγού, που επιθυμεί να έχει άριστο αποτέλεσμα χωρίς κόπο, κινδύνους και πρόσθετα έξοδα στην καλλιέργεια του.

Η σειρά αποτελείται από τα παρακάτω προϊόντα:

  • Εδαφοκάλυψη • Άρδευση • Παρτέρια - Μικροτούνελ • Ζαρντινιέρα • Εργαλεία φύτευσης

Η ProKROB προσφέρει ολοκληρωμένα κιτ επαγγελματικών προδιαγραφών για λαχανόκηπους και δενδρώδεις καλλιέργειες, έτοιμα για την άμεση εφαρμογή τους. Όλη η σειρά των καινοτόμων προϊόντων της ProKROB είναι πατενταρισμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και οι πρώτες ύλες προέρχονται από Ελληνικές επιχειρήσεις, εγγυημένης ποιότητας.

Τι είναι εδαφοκάλυψη;

Εδαφοκάλυψη είναι μια καλλιεργητική τεχνική που διατηρεί και βελτιώνει τη γονιμότητα του εδάφους. Υπάρχουν πολλών ειδών υλικά εδαφοκάλυψης. Το πιο διαδεδομένο είναι το ύφασμα από πολυπροπυλένιο, ένα πορώδες υφαντό γνωστό στις γεωργικές καλλιέργειες, την κηπουρική και τον λαχανόκηπο, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Είναι ένα υλικό μεγάλης αντοχής, που επιτρέπει τη διέλευση του αέρα και του νερού, αυξάνει τη θερμοκρασία του εδάφους κατά 2,2 - 2,8 βαθμούς κελσίου και έχει υψηλό ποσοστό σταθεροποιητή για τις υπεριώδης ακτίνες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ότι δεν επιτρέπει τη διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας, σκιάζοντας εντελώς το έδαφος και εμποδίζοντας την ανάπτυξη των αγριόχορτων, προστατεύοντας έτσι τις ρίζες του φυτού.

Γιατί είναι σημαντικό να εφαρμόσω εδαφοκάλυψη;

  1. Για να αποφύγουμε τα ζιζάνια.

Κάθε φυτό και δέντρο δέχεται την επίθεση ανεπιθύμητων αγριόχορτων και ζιζανίων. Χρησιμοποιώντας το ειδικό πανί εδαφοκάλυψης περιορίζουμε στον ελάχιστο, ή ακόμη και αποτρέπουμε, την ανάπτυξή τους. Έτσι τα φυτά μας θα αναπτυχθούν χωρίς ανταγωνισμό.

  1. Για να αποφύγουμε τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Με το ειδικό πανί εδαφοκάλυψης που εξαφανίζει τα ζιζάνια περιορίζουμε τη χρήση των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπισή τους.

  1. Για να κάνουμε οικονομία στο νερό και στη συχνότητα του ποτίσματος.

Το έδαφος στεγνώνει γρήγορα από την επίδραση του ήλιου και του αέρα. Με την προσθήκη της εδαφοκάλυψης ο χρόνος της εξάτμισης επιβραδύνεται ουσιαστικά και έτσι εξοικονομούμε νερό και χρόνο ποτίσματος.

  1. Για τη χρήση λιγότερου ή και καθόλου λίπασμα.

Χάρη στην αντιμετώπιση των ζιζανίων, το έδαφος διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του φυτού μας. Το αποτέλεσμα είναι η οποιαδήποτε χρήση λιπάσματος να προορίζεται αποκλειστικά για τη θρέψη του φυτού και να μην καταναλώνεται από τα αγριόχορτα.

  1. Για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία του εδάφους κάτω από την εδαφοκάλυψη μπορεί να είναι θερμότερη ή ψυχρότερη από τη θερμοκρασία του γυμνού χώματος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε περίπτωση χαλαζόπτωσης ή χιονόπτωσης, η εδαφοκάλυψη χρησιμεύει ως ασπίδα προστασίας της ρίζας του φυτού και το προφυλάσσει από την παγωνιά, ενώ το καλοκαίρι δημιουργεί σκιά στο έδαφος διατηρώντας το δροσερό.

Σε τι διαφέρει η εδαφοκάλυψη της ProKROB;

Το υλικό που προσφέρει η αγορά, έρχεται σε τόπι υφάσματος μήκους 100 μέτρων με προορισμό τις πολλαπλές χρήσεις. Ο καλλιεργητής κατά την προσπάθεια του να το μεταποιήσει για να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να το τραυματίσει γεμίζοντας το με ξέφτια ή ακόμα και να το καταστρέψει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθει.

Η καινοτομία της ProKROB βασίζεται στο ότι προσφέρει μεταποιημένο προϊόν, έτοιμο να επιστρωθεί στο έδαφος.

Για τα δέντρα λοιπον μεταποίησε το ύφασμα από πολυπροπυλένιο σε διαφορετικές διαστάσεις και διαφορετικά σχήματα, τετράγωνα ή στρογγυλά, για την ατομική προστασία του φυτού, του δέντρου και του αμπελιού.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε αυτά τα υφάσματα της ProKROB είναι ότι φέρουν δύο φερμουάρ ή τέσσερα έως έξι καρφιά ένωσης που βοηθούν αφ΄ ενός στην τοποθέτηση γύρω από τη ρίζα του φυτού ή τον κορμό του δέντρου / αμπελιού και αφ΄ετέρου στην εύκολη πρόσβαση, άνοιγμα - κλείσιμο, για κάθε είδους εργασία.

Να αναφέρουμε εδώ ότι τα υφάσματα εδαφοκάλυψης ProKROB είναι κατασκευασμένα από Ελληνικό υφαντό πολυπροπυλένιο το οποίο επιτρέπει τη διείσδυση του νερού. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να ποτίσουμε όχι μόνο κάτω από το ύφασμα, αλλά και πάνω από αυτό. Το ύφασμα θα φιλτράρει το νερό και με αργό ρυθμό θα το αφήσει να διεισδύσει κανονικά.

Τέλος στο ξεχορτάριασμα χωρίς μηχανήματα και ταλαιπωρία !

  • Έχουμε καθαρή ρίζα χωρίς φυτοφάρμακα • Λιγότερο νερό & λίπασμα • Περισσότερο ελεύθερο χρόνο • Μακροχρόνιας Αντοχής

Καθαρίζουμε, τοποθετούμε, ξεχνάμε!

Εσείς απλά τοποθετείτε το έτοιμο γεωύφασμα με τα πλαστικά καρφιά ή τα φερμουάρ και ξεχνάτε το ξεχορτάριασμα και το σκάλισμα.

Τέλος το ξεχορτάριασμα και στο Λαχανόκηπο!

Οσο αναφορα το λαχανόκηπο οι ανάγκες για την εδαφοκάλυψη είναι πολλαπλές και σύνθετες. Ο καλλιεργητής είναι υποχρεωμένος να υπολογίσει τις ανάλογες αποστάσεις και να ανοίξει τις οπές φύτευσης, οι οποίες είναι διαφορετικές από καλλιέργεια σε καλλιέργεια (είναι φανερό ότι οι ανάγκες ανάπτυξης στο κρεμμύδι είναι διαφορετικές από αυτές στο κουνουπίδι). Επίσης πρέπει να βρει τρόπο να στηρίξει αποτελεσματικά το ύφασμα στο έδαφος.

Η ProKROB μεταποίησε το ύφασμα από πολυπροπυλένιο σε πολλά διαφορετικά πατρόν με διαφορετικές αποστάσεις και διαμέτρους φύτευσης, ανάλογα με τις προδιαγραφές που χρειάζεται κάθε λαχανικό ξεχωριστά για τη σωστή ανάπτυξή τους. Όπως και στα δέντρα, το ύφασμα φέρει περιμετρικά ειδικές οπές στήριξης αλλά και οπές για τη στήριξη των σωλήνων της άρδευσης ώστε ο καλλιεργητής να μην τραυματίσει το ύφασμα.

Έτσί λοιπόν δε χρειάζεται να κάνει όλες τις χρονοβόρες μετρήσεις, να σημαδεύσει τα σημεία φύτευσης και τα σημεία στήριξης, να χαράξει τις γραμμές και να υπολογίσει τις αποστάσεις, ενώ το ύφασμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 7 - 10 χρόνια καλλιέργειας.

Ο καλλιεργητής έχει πλέον ένα σίγουρο και εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς κόπο και χωρίς την πιθανότητα καταστροφής του υφάσματος.

Ωστόσο η ευρεσιτεχνία εδώ της ProKROB είναι ότι οι οπές στήριξης στο ύφασμα είναι έτοιμες σχεδιασμένες έτσι ώστε να υπάρχει μια διαδοχικότητα, μια αδιάκοπη συνέχεια από το ένα ύφασμα στο άλλο. Ακόμη έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε διαφορετικές καλλιέργειες (κουνουπίδι, κρεμμύδι, λάχανο). Τέλος μετά καρφιά κάνουμε πλευρική στήριξη στο έδαφος.

  • Έτοιμες οπές στις κατάλληλες αποστάσεις που χρειάζεται κάθε λαχανικό για σωστή ανάπτυξη• Λιγότερο νερό & λίπασμα • Έχουμε καθαρή ρίζα χωρίς φυτοφάρμακα • Περισσότερο ελεύθερο χρόνο • Επαναχρησιμοποιήσιμα • Μακροχρόνιας Αντοχής

Για παραγγελίες καλέστε στα τηλ. 697 388 5022 / 210 6033208 ή μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb