Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε πληρώνει ο ΕΛΓΑ προκαταβολές, αποζημιώσεις , ενστάσεις (2020) και ΠΣΕΑ

Πολλά τα ερωτήματα αλλά και τα ερωτηματικά των παραγωγών που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν από τους φετινούς Ανοιξιάτικους Παγετούς για το αν θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές(εκκαθαρίσεις) αποζημιώσεων μέχρι τέλος του έτους. 

Υπενθυμίζουμε ότι για να λάβουν τα χρήματα των αποζημιώσεων οι παραγωγοί, θα πρέπει να έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2021 στον ΕΛΓΑ. 

https://agrosidiro.gr

sidirop21

Επίσης, μέσα στο Δεκέμβριο θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα από τις ενστάσεις του έτους 2020 και θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή τους, σε όσους δεν έχουν εκκρεμότητες και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2020. 

Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο από τη θεομηνία τον Ιούλιο του 2019 , οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν, ότι δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση από το ΥΠΑΑΤ ο φάκελος που εστάλη από τον ΕΛΓΑ, καθώς το ζημιογόνο αίτιο δεν έχει εκτιμηθεί από το ΚΕΜΕ ως ανεμοστρόβιλος, αλλά ανεμοθύελλα, γεγονός που ερμηνεύεται ότι πρέπει να έχει ζημιωθεί τουλάχιστον το 30% των εκτάσεων του Νομού, για να ενταχθούν οι ζημιές στο πρόγραμμα των ΠΣΕΑ και τα συνέπεια να αποζημιωθούν.

Τέλος, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσει πληρωμή για αποζημιώσεις(προκαταβολές) από τον παγετό στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

 

Βοργιάδης Χρήστος

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb