Μεγάλη καθυστέρηση της συγκομιδής των πρώιμων φρούτων στην Ισπανία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η έναρξη της συγκομιδής των πρώτων Ισπανικών φρούτων (πυρηνόκαρπα) αναμένεται να καθυστερήσει για 7 έως 10 ημέρες . Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια ανθοφορίας, η συγκομιδή έχει καθυστερήσει για τις πρώτες παρτίδες βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων, και κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρξει ανάλογη καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων προς κατανάλωση.
Δεδομένου ότι η Νότια Ευρώπη έχει επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες (βαρύς χειμώνας), πιθανότατα να υπάρξει μη επαρκής ποσότητα φρούτων τις τρεις πρώτες εβδομάδες της σεζόν στην αγορά.
Να σημειώσουμε ότι η περιοχή της Μούρθια - μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για την παραγωγή φρούτων - έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα.
Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν λιγότερες ποσότητες φρούτων από ότι συνήθως, γι΄ αυτό οι τιμές πρέπει να είναι πολύ υψηλότερες από πέρυσι.
Πηγή:freshplaza.es
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
- CIES: Καρέτσας και Κωστούλας στο τοπ-100 με τους πιο ακριβούς παίκτες U23 στον κόσμο
- EΛΕΑΒΙΟΜ-CluBE-EKETA: Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση "Biomass Workshop" στο πλαίσιο της έκθεσης Forward Green 2026
- ΥΠΑΑΤ: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Συνέχεια πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 27 Μαρτίου | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR