9.000 τόνοι οι απώλειες από το τελευταίο χαλάζι στη Μούρθια - Μεγάλη ζήτηση των πρώιμων φρούτων - Ανεπαρκής η κάλυψη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η συγκομιδή των πρώτων καρπών ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων έχει ξεκινήσει στη Μούρθια.
Η ποσότητες είναι μειωμένες σε σύγκριση με την περσινή περίοδο και υπάρχει καθυστέρηση της συγκομιδής λόγω της κακοκαιρίας.
Τα φυσικά αίτια, όπως ο παγετός και το χαλάζι έχουν κάνει αισθητή τη μείωση των ποσοτήτων των πρώιμων φρούτων.
Η ζήτηση είναι μεγάλη την περίοδο αυτή στις αγορές αλλά τα προϊόντα δεν επαρκούν για να την καλύψουν.
Εκτός από την Ισπανία που η παραγωγή είναι σημαντικά μειωμένη λόγω του παγετού και της χαλαζόπτωσης, σημαντική πτώση παρουσίαζεται στη φετινή παραγωγή της Γαλλίας και της Ιταλίας όσον αφορά τα ροδάκινα και νεκταρίνια.
Η τελευταία έντονη χαλαζόπτωση (Βίντεο) που έπληξε διάφορες περιοχές της Μούρθια θα οδηγήσει σε απώλειες περίπου 9.000 τόνων.
Πηγή:freshplaza.es
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και δεν προσέρχονται στο Μαξίμου για συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η νέα ΚΑΠ πρέπει να ενδυναμώνει τους αγρότες και να κάνει την καινοτομία προσβάσιμη σε όλους - Παρέμβαση του ΓΓ ΥΠΑΑΤ Αντώνη Φιλιππή
- Μαζική κινητοποίηση αγροτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: «Όποιος γίνει Δούρειος Ίππος θα ξεσκεπαστεί»
- Συνάντηση του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας κ. Ηλιόπουλου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
- ΥΠΑΑΤ: 96 εκατ. ευρώ για μείωση αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες - Ποιοι οι δικαιούχοι