Άμεσες ενέργειες από τον ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Την παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση της ζημίας που υπέστησαν οι πληγέντες παραγωγοί φρούτων του Ν. Ημαθίας λόγω των έντονων και συνεχόμενων βροχοπτώσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήτησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε κατά το παρελθόν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίστηκε ότι οι ζημίες που παρουσιάζονται μετά από το φαινόμενο της έντονης, άκαιρης και διαρκούς βροχόπτωσης είναι ζημίες οι οποίες καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ως τέτοιες ζημίες, είναι αυτές που προκλήθηκαν από καρπόπτωση ή από αλλοίωση του φλοιού των φρούτων.
Ως εκ τούτου ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των κλιμακίων του Οργανισμού προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν μετέπειτα οι περαιτέρω ενέργειες, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να διαβεβαιώνει ότι το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα με σεβασμό στην αγωνία των πληγέντων παραγωγών.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Για τα προβλήματα με την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου η ΕΘΕΑΣ ζήτησε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Υπ. Οικονομικών
- Ο Ολυμπιακός χωρίς Γκαρθία και Έσε απέναντι στην Κηφισιά
- Αγρότες Κρήτης στη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα: Μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν έως τέλη Νοέμβρη να πληρώσουν τη βασική ενίσχυση
- Τάσος Μπαρτζώκας: Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση αποκαθιστά την ισότητα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γίνονται πράξη