ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ - Πότε πληρώνεται το 70% της βασικής ενίσχυσης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η αύξηση του κόστους παραγωγής (ενέργεια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, ημερομήσθια ) σε συνάρτηση με τις ζημιές στις καλλιέργειες και τις φετινές χαμηλές τιμές στα περισσότερα προϊόντα, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε αδιέξοδο, με την έλλειψη ρευστότητας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και τον πρωτογενή να βρίσκεται στην ώρα μηδέν.
Τα χρήματα του ΤΣΕΚ αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού και σύμφωνα με πληροφορίες της imathiotikigi.gr η πληρωμή της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης, η οποία αφορά περίπου 540.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα και το ύψος της πληρωμής αγγίζει σχεδόν τα 700 εκατ. ευρώ , αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία βδομάδα του Οκτωμβρίου, με πιθανότερες ημερομηνίες τις 24-25 / 10 / 2022.
Επιπλέον , για το μήνα Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί η καταβολή του υπολοίπου 30% της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος.
Εγγραφείτε στην ομάδα Ημαθιώτικη Γη στο facebook για να ενημερώνεστε έγκυρα και έγκαιρα --> https://www.facebook.com/groups/1218716394832386
Β.Χ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη In Motion for Safety: Ολοκληρώθηκε το Δεύτερο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης
- Κώστας Τσιάρας: Υλοποιούμε μια στρατηγική ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ