Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεαρός αγρότης κλαδεύει μόνος του όλες τις ανθισμένες ροδακινιές χρησιμοποιώντας 2 ψαλίδια ταυτόχρονα (Βίντεο)

Κύριο Νεαρός αγρότης κλαδεύει μόνος του όλες τις ανθισμένες ροδακινιές χρησιμοποιώντας 2 ψαλίδια ταυτόχρονα (Βίντεο)

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αυξανόμενη ανεργία, τόσο σε εθνικό όσο και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, με αποκορύφωμα τα τελευταία έτη όπου είναι περισσότερο εμφανής, αποτελεί πραγματική μάστιγα για τους ανθρώπους της παραγωγής.

Ρεπορτάζ: Βοργιάδης Χρήστος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αναλογιζόμενοι την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω και της ενεργειακής κρίσης που βιώνουν οι αγρότες, συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και το φαινόμενο της έλλειψης εργατικών χεριών , αναζητούνται λύσεις έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καλλιεργητικές φροντίδες και να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στο εφοδιασμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας, αλλά και να καταφέρουν οι αγρότες να παραμείνουν στην ύπαιθρο, αποκομίζοντας από το επάγγελμα που ασκούν ένα βιώσιμο εισόδημα.

Στα πλαίσια λοιπόν των προαναφερθέντων προβλημάτων , θα πρέπει να κινηθούν οι καλλιεργητές συντεταγμένα , να προγραμματίσουν τον κύκλο των εργασιών αλλά και να αναγκαστούν πολλές φορές να επιλέξουν την αλλαγή καλλιεργειών, έτσι ώστε να τα αντιμετωπίσουν μερικώς , αλλά και γιατί όχι και στο σύνολο τους.

Παρά λοιπόν την ανεργία που παρατηρείται έντονα, ακόμη και σε αγροτικούς νομούς όπου οι άνεργοι νέοι θα έπρεπε ίσως, έχοντας και κάποια επιπλέον κίνητρα από την πολιτεία, να ενταχθούν σοβαρά στις εργασίες που απαιτούνται στα κτήματα, δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν το πράττουν , με συνέπεια να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν παραγωγές ασυγκόμιστες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εξαίρεση βέβαια αποτελούν αρκετοί νέοι και με έναν από αυτούς, μάλιστα ροδακινοπαραγωγό, ήρθαμε σε επικοινωνία «Πηγαίνουμε στα χωράφια το πρωί και φεύγουμε όταν σουρουπώνει. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει με το κλάδεμα των ροδακινιών και νεκταρινιών και δυστυχώς κλαδεύουμε ακόμη και στο στάδιο της ανθροφορίας. Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η έλλειψη εργατικών χεριών, μας αναγκάζουν να πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο κομμάτι των απαιτούμενων εργασιών, μόνοι μας.» ανέφερε στην "ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ" ο 23χρονος αγρότης από το Μακροχώρι Ημαθίας , Παναγιώτης Καλέσης, και πρόσθεσε «Όπως βλέπετε στο βίντεο ξεκλαρίζω ανθισμένες ροδακινιές χρησιμοποιώντας δύο ψαλίδια κλαδέματος ταυτόχρονα για να κερδίσω πολύτιμο χρόνο. Προσπαθώ να κλαδέψω χιλιάδες ροδακινιές μόνος μου».

Δύσκολο το εγχείρημα της παραγωγής, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση, η θέληση και η αγάπη των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τη γη , να μην επιλέξουν τα αστικά κέντρα και να συμβάλουν στην αποτροπή της ερημοποίησης της υπαίθρου.

Διάβασε περισσότερα αγροτικά νέα

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb