Απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια από το ΑΣ Νάουσας "ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ"
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε συνεδρίαση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Ιούνη και ώρα 10πμ στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια.
Διαμαρτυρόμαστε για τη μη κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ που προέκυψαν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί για άλλη μια χρονιά να μένουν χωρίς εισόδημα, να μην μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα και πολύ περισσότερο να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Απαιτούμε:
- Την κάλυψη των ζημιών σε όσα προϊόντα (κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα κ.α.) υπάρχει απώλεια παραγωγής και την άμεση αποζημίωση τους από τον ΕΛΓΑ.
- Την πρόσληψη ειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στον οργανισμό, μέσα μεταφοράς, κάλυψη κόστους μετακίνησης τους ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να τα αναγνωρίζει και να αποζημιώνει το 100% της ζημίας από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δια Βίου Μάθηση και Κατάρτιση: Η πρωτοβουλία της EasyEducation με το βλέμμα προς το 2034
- Μ. Σχοινάς: Τα προβλήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν λύνονται με χάιδεμα αυτιών και εύκολες υποσχέσεις
- Γεωργικά προϊόντα: Σημαντικές αποφάσεις για την κοινή οργάνωση της αγοράς
- «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Στήριξη στον πανεκπαιδευτικό αγώνα και αιχμές κατά της κυβέρνησης
- Το πρόγραμμα και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου Νάουσας παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ημαθίας