Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Προτεραιότητα η αποζημίωση των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο
- Αναρτήθηκε από τον Σάκης Τζωρτζίδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η ελληνική αγροτική παραγωγή βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον Θεσσαλικό κάμπο. Από αυτόν προέρχεται το 74% σε δημητριακά και το 11,7 % σε δενδρώδεις καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οργανισμός για να διευκολύνει την κατάσταση, θα αρκεστεί στις δηλώσεις των παραγωγών για τις απώλειές τους και δεν θα χρειαστεί να μεταβούν εκτιμητές στο σημείο για την καταγραφή των ζημιών.
“Εμπιστευόμαστε τη δήλωση του παραγωγού…συντονίζουμε τις ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά ζώα και να αποφύγουμε τον κίνδυνο μολύνσεων…είναι εξαιρετικά δυσχερές όλο το εγχείρημα”, τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.
“Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοιχτό το σύστημα για να κάνουν τις δηλώσεις τους οι παραγωγοί…μέσα σε έναν ή δύο μήνες θα δούμε ποιοι είναι οι πληττόμενοι για θα παραδώσουμε ψηφιακό αρχείο στην κυβέρνηση”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.
Πηγή : ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Τζωρτζίδης
- World Athletics : Ο Νορβηγός δεκαθλητής Σάντερ Σκοτάιμ πήρε το βραβείο «Fair Play» 2024
- Πολιτική συμφωνία για μια «πρωτοποριακή εταιρική σχέση» ΕΕ και Mercosur
- «Όλη η Ελλάδα ένας βιολογικός ελαιώνας» λέει ο κορυφαίος για το 2023 Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός
- "Ανοίγουν" οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες - Σε διάλογο το υπουργείο Ανάπτυξης με τους παραγωγούς για την ενίσχυση της παρουσίας τους
- Αγρότες: Τα νέα μέτρα στήριξης – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕθ