Μεγάλο κέρδος υπόσχεται η νέα ποικιλία αχλαδιού - Πρώτη συγκομιδή στην Ημαθία (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η IMATHIOTIKIGI.GR βρέθηκε σε κτήμα όπου καλλιεργούνται αχλάδια ποικιλίας EDEN στον Στενήμαχο Ημαθίας και συνάντησε τον κ. Δημήτρη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες δεσίματος που βοηθούν στο σχηματισμό των δέντρων , αναφέροντας τις καλλιεργητικές φροντίδες, ορισμένα χαρακτηριστικά(Δείτε ΕΔΩ ), που απαιτούνται και το πόσο αποδοτική είναι η καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας αχλαδιού.
To Αχλάδι EDEN αποτελεί συμβολαιακή ποικιλία Αχλαδιού με την πασίγνωστη εταιρεία Greenyard και παράγεται αποκλειστικά από το αξιόπιστο φυτώριο Δανιηλίδης με χρόνια εμπειρίας στον χώρο.
Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ημαθία η συγκομιδή των καρπών ποικιλίας EDEN.
Η φύτευση στο συγκεκριμένο κτήμα έγινε 4 Χ 1,20 μέτρα με 225 δέντρα το στρέμμα και απόδοση 25-30 κιλά το δέντρο (περίπου 50 βέργες)
Να αναφέρουμε ότι εχει ισχυρά χαρακτηριστικά σαν ποικιλία, όπως η ανοσία του στο βακτηριακό κάψιμο, αλλά και ιδιαίτερη αντοχή στην συντήρηση (1 χρόνο).
Δείτε το βίντεο από την αποθήκευση των καρπών στα ψυγεία των φυτώριων Δανιηλίδη https://www.youtube.com/watch?v=1oL6Pt7eXas
Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στο 23320 43331 ή στο 6973742851 ( Δευτέρα με Σάββατο).
Site: www.daniilidisbio.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ακολουθεί το βίντεο στο χωράφι
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- New Holland R4: Η αυτοματοποίηση της γεωργίας είναι εδώ! (2026)
- Συνάντηση εργασίας του έργου PROMOFER στη Breda της Ολλανδίας
- Δήλωση - Ανάρτηση Άγγελου Τόλκα για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο
- Ενημέρωση για την αλλαγή ημερομηνιών του συνεδρίου «Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές»
- Συνελήφθη 37χρονος: Είχε κάνει το σπίτι του «θερμοκήπιο» με δενδρύλλια κάνναβης