Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ) - Επανακαθορισμός της διαδικασίας χορήγησης του
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου,ορίστηκαν εκ νέου οι τεχνικές και οι ειδικές προδιαγραφές λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων και θεσπίζεται νέο Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ),η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3233 /07-08-2018).
Μέσω της συγκεκριμένης απόφασης αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών οινοτουρισμού στην Ελλάδα, με τις οποίες εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν και οι οποίες αποτελούν από μόνες τους κίνητρο για επίσκεψη σε νέους προορισμούς, προσφέροντας στον επισκέπτη μία αυθεντική θεματική τουριστική εμπειρία.
Πιο ειδικά, επανακαθορίζεται η διαδικασία χορήγησης του σήματος του επισκέψιμου οινοποιείου από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, με επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Το ΣΕΟ χορηγείται εντός 28 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης και του συνόλου των δικαιολογητικών και ισχύει για 5 έτη από την έκδοσή του.
Επίσης, προβλέπεται η τήρηση από το Υπουργείο Τουρισμού ειδικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Οινοτουριστικών Επιχειρήσεων, όπου καταχωρούνται όλοι οι κάτοχοι ΣΕΟ.
Τέλος, ορίζεται νέα μορφή και τύπος του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου (WINERY OPEN TO THE PUBLIC) που θα χορηγείται εφεξής στις οινοτουριστικές επιχειρήσεις:
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τάσος Μπαρτζώκας: Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση για την παράταση των εργατών γης
- Μάγεψαν οι ανθισμένες κερασιές της Πέλλας – Πλήθος επισκεπτών στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Μαθήματα Πληροφορικής από την Easy Education!
- ΔΩΡΕΑΝ Θερινή Προετοιμασία Α’ Λυκείου - Βάλε τις βάσεις για την επιτυχία στο Λύκειο
- Ευλογιά: Απλήρωτες επί μήνες 150 κτηνοτροφικές οικογένειες μετά τη θανάτωση κοπαδιών