Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο "χτύπημα" στους ροδακινοπαραγωγούς με απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων - Σύσκεψη των συνεταιρισμών Ημαθίας-Πέλλας τις επόμενες μέρες

Με αρνητικό τρόπο δόθηκε τέλος στην αγωνία των ροδακινοπαραγωγών που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν από τις έντονες φετινές βροχοπτώσεις αφού η απόφαση της εκδίκασης των ασφαλιτικών μέτρων είναι αρνητική μη δικαιώνοντας τους στο αίτημα τους, έτσι ώστε να γίνει αναγγελία ζημιών και να αποζημιωθούν.

Το δικαστήριο παρέπεμψε τους αγρότες σε τακτική δικάσιμο, κάτι που φαίνεται να είναι αρκετά χρονοβόρο με τις όποιες ελπίδες για αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ να απομακρύνονται και η πολιτική λύση πλέον να φαντάζει μονόδρομος.

Οι συνεταιρισμοί Ημαθίας και Πέλλας θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Να επισημάνουμε ότι από τις έντονες βροχοπτώσεις θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί σταφίδας και σύκων αφήνοντας εκτός τους ροδακινοπαραγωγούς και αποδεικνύοντας ότι η αντιμετώπιση προς αυτούς είναι άνιση και άδικη.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ροδάκινα και νεκταρίνια ήταν μεγάλες(μεγαλύτερες από τις περσινές) και χάθηκε μεγάλο μέρος τους εισοδήματος των αγροτών με συνέπεια να κόβονται ακόμη και νέες φάρμες με επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια οδηγόντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο αφού και οι αποζημιώσεις από την περσινή ζημιά μέσω deminimis ήταν μηδαμινές.  

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb