Σε διαβούλευση η νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς (εκτός των ορεινών)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων γνωστοποιεί ότι προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1305/2013 για να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να ενισχύει τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς (εκτός των ορεινών) θα πρέπει να προβεί σε νέα οριοθέτησή τους. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για νέα οριοθέτηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού και τη θέτει σε διαβούλευση. Ερωτήματα, σχόλια και παρατηρήσεις στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018.
Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο της διαβούλευσης παρουσιάζεται χάρτης και κατάλογος των νέων περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα ανά Περιφέρεια, Δήμο, Τοπική/Δημοτική κοινότητα».
Κανονιστικά, η νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς (εκτός των ορεινών) βασίζεται σε βιοφυσικά κριτήρια κοινά για όλα τα κράτη – μέλη, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι περιοχές που υπόκεινται σε φυσικούς περιορισμούς που σχετίζονται ιδίως με τη χαμηλή παραγωγικότητα του εδάφους ή τις κακές κλιματικές συνθήκες αλλά δεν έχουν ξεπεραστεί μετά από επενδύσεις σε υποδομές ή από μεθόδους παραγωγής ή συστήματα καλλιέργειας, ενώ είναι σημαντική στις περιοχές αυτές η διατήρηση της γεωργικής δραστηριότητας.
Το κείμενο της διαβούλευσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/92-oriothetisi_perioxwn
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Triumph Motorcycles σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Μάλτα
- ΥΠΑΑΤ– ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2027 οι βώλοι για τις εκτροφές άνω των 900 αιγοπροβάτων για την ΕΑΕ 2026
- ΚΕΟΣΟΕ: Ο φορέας των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων στη Γαλλία θέλει να καταργηθεί η ΚΟΑ οίνου και να θεσπισθεί ενίσχυση ανά εκτάριο αμπελώνα
- Π.Ε. Χανίων: Λήξη προγράμματος δακοκτονίας
- Η Θεσσαλία στο ευρωπαϊκό έργο AGRINEXT για τις δεξιότητες και τη γεωργία του μέλλοντος