Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας μετά τις χθεσινοβραδινές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα μπλόκα της Γυρτώνης (Λάρισα), του Ε65 (Καρδίτσα), Μεγαλοχωρίου (Τρίκαλα) και Ριζομύλου (Μαγνησία). Παράλληλα συζητήθηκε διεξοδικά το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των αγροτών με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγχρόνως αποφασίστηκε η διοργάνωση αγροτικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να παραβρεθεί στη λήξη της Συνόδου “Thessaloniki Summit 2025” που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τον οποίο θα επιδιώξουν συνάντηση, καθώς όπως υποστηρίζουν οι απαντήσεις από το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν ήταν ουσιαστικές, χαρακτηρίζοντας τις υποσχέσεις που έλαβαν “αόριστες”.

Η μετάβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με λεωφορεία, χωρίς να αποκλείεται και η συμβολική παρουσία τρακτέρ. Τις λεπτομέρειες σχετικά με το αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη θα συζητήσουν σήμερα το απόγευμα σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα όπου βρίσκονται από τις 23 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες του μπλόκου της Γυρτώνης μετά τη γενική συνέλευση επιχείρησαν με τα τρακτέρ τους να αποκλείσουν την ΠΑΘΕ αλλά βρήκαν μπροστά τους τις δυνάμεις της Αστυνομίας, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση. Την ίδια ώρα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων πραγματοποίησαν την συνέλευση τους πάνω στο Ε65.
Πηγή:ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ποικιλία νεκταρινιάς που έχει κατακτήσει την ελληνική αγορά με τα χαρακτηριστικά της - Διάθεση δενδρυλλίων από τα Φυτώρια Μίλης
- Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους σε κλάδους αιχμής
- Τσιάρας από τη ΔΕΘ: Δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης όσοι πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τα επιστρέψουν
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο: Η Ομάδα Μεγαλώνει – Καλωσορίζουμε νέους Καθηγητές στο Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο!
- Ανδριανός στην παρουσίαση των δράσεων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη: «Η έρευνα και η καινοτομία είναι κλειδί για τον πρωτογενή τομέα»