Στο 50% ο όγκος της φετινής παράγωγης συμπύρηνων χωρίς να υπολογίζονται τα παραμορφωμένα, εκτιμά η επιτροπή βιομηχανικού ροδάκινου και αχλαδιού (ΕΘΕΑΣ)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025 στα γραφεία της κοινοπραξίας συνεταιρισμών στη Βέροια συνήλθαν όλα τα μελη της εθνικής επιτροπής βιομηχανικού ροδάκινου και αχλαδιού (ΕΘΕΑΣ) από τις περιοχές Πέλλας, Ημαθίας, Λάρισας και Φλώρινας όπου έγινε νέα εκτίμηση του όγκου της φετινής παράγωγης, ο οποίος υπολογίζεται στο 50% μίας κανονικής χρονιάς για τα βιομηχανικά ροδάκινα.
Βέβαια άγνωστη εξέλιξη είναι η επέκταση του φαινομένου των παραμορφωμένων καρπών.
Επίσης η εκτίμηση για τα βιομηχανικά αχλάδια είναι ότι οι ζημίες φτάνουν συνολικά στο 70-80 %.
Συζητήθηκαν προτάσεις για την διαχείριση της φετινής παράγωγης, τη διάθεση, την έλλειψή τιμής και τα άμεσα μέτρα αποζημίωσης των παράγωγων και των επιχειρήσεων.
Τέλος, συστήθηκε επιτροπή διαχείρισης με άμεση προτεραιότητα την συνάντηση με τις βιομηχανίες και την ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή 54,3 εκατομμύριων ευρώ σε 42.522 δικαιούχους για ζωοτροφές και ζημιές από Daniel (φερτά υλικά)
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Ελαιοκαλλιέργεια: Διενέργεια 5ου Γενικού και 1ου Μερικού (50%) Δολωματικού Ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας
- Υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες - 13 προφυλακίσεις
- ΠΟΓΕΔΥ: «Πόλεμος χωρίς στρατιώτες και όπλα…. »