Εκτίμηση για ζημιές σε 13.000.000 στρέμματα στην Ισπανία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι παγετοί, το χαλάζι, οι καταιγίδες και η υπερχείλιση ποταμών ήταν τα βασικότερα αίτια που σύμφωνα με όσα αναφέρει το valenciafruits, προκάλεσαν τη φετινή χρονιά σημαντικές ζημιές στην ισπανική παραγωγή.

Photos Agroseguro
Η καταγραφή η οποία έγινε μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 αναφέρει ότι η ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφορούν 12.969.940 στρέμματα και οι καλλιέργειες που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Agroseguro, είναι τα εσπεριδοειδή, τα ροδάκινια και νεκταρίνια, τα λαχανικά, οι φράουλες, οι μπανάνες, οι λωτοί, τα οινοποιήσιμα σταφύλια και τα επιτραπέζια καθώς και τα σιτηρά. Η πρόβλεψη για το κόστος της ζημιάς υπερβαίνει τα 655 εκατομμύρια ευρώ.
Τα 270 εκατομμύρια ευρώ αφορούν ζημιές από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα φρούτα. Ακολουθούν οι παγετοί, και η βροχοπτώσεις.
Κατά τις ημερομηνίες 23 και 24 Φεβρουαρίου και 21 και 22 Μαρτίου, εκδηλώθηκαν παγετοί που επηρεάσαν κυρίως καλλιέργειες φρούτων στις επαρχίες της Μούρθια και της Βαλένθια, και σε μικρότερο βαθμό στις περιφέρειες της Αραγονίας, της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας τον Μάρτιο. Η αποζημίωση ανέρχεται σε 26 εκατομμύρια ευρώ, με απώλειες σε 83.420 στρέμματα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος ερευνών μετά την έφοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων
- Συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας ένας άνδρας για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα
- Μ. Σχοινάς από την ΚΕΔΕ: Κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στη Μεσσηνία, άμεσα οι υπογραφές για το Μιναγιώτικο φράγμα – Πάνω από 1 δις για αρδευτικά έργα και αγροτική οδοποιία
- HELLO σε όσα έρχονται, CIAO σε όσα σε κρατούν πίσω! Επένδυσε στις ξένες γλώσσες με την Easy Education!
- Κουρέτας: Άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για την προστασία των ελαιοπαραγωγών σε Μαγνησία, Σποράδες και Λάρισα