Περιοδεία Υφυπουργού ΥπΑΑΤ Ολυμπίας Τελιγιορίδου στα Τρίκαλα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Περιοδεία στα Τρίκαλα πραγματοποίησε χθες, η Υφυπουργός ΥπΑΑΤ Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτας Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορέλη. Το πρωί συναντήθηκε με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας και μίλησε σε μαζική εκδήλωση των αγροτών στην Καλαμπάκα. Στη συνέχεια μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση με αγρότες στο χωριό Πλάτανος όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολύ κόσμο για τα θέματα που απασχολούν γεωργούς και κτηνοτρόφους.
Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο για τον αγροτικό τομέα και σημείωσε πως η κυβέρνηση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών μέτρων όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών κατά το 1/3, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς και το ακατάσχετο του λογαριασμού κατά 7.500 ευρώ που συνολικά με τα 1.250 ευρώ οδηγεί σε ακατάσχετο για τους λογαριασμούς των αγροτών στις 22 χιλιάδες ευρώ.
Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα όπως είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και γι’ αυτό τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αδιάλλακτη στάση από την ηγεσία των μπλόκων αλλά αντίθετα θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των απλών γεωργών και κτηνοτρόφων που προσέρχονται στο διάλογο και καταθέτουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις τους και οδηγούν με εποικοδομητικό τρόπο σε επίλυση προβλημάτων για το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας.
Μιλώντας για τις τιμές του γάλακτος η Υφυπουργός ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας. Έχουμε ξεκαθαρίσει σαν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την τιμή του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες. Εκείνο το οποίο έχουμε κάνει από την πλευρά μας είναι να ασκήσουμε μία πίεση στις γαλακτοβιομηχανίες μέσα από την εντατικοποίηση των ελέγχων για το χτύπημα των ελληνοποιήσεων και μέσα από την αυστηροποίηση των προστίμων στην περίπτωση που έχουμε αυτές τις παράνομες και δόλιες συμπεριφορές. Το χτύπημα των ελληνοποιήσεων είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δική μας κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα.
Τέλος η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο έργο υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων του Νομού Τρικάλων και είπε πως είναι μελετητικά ώριμο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα από πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για έργο αειφορίας που θα καλύψει χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης και θα προχωρήσει τάχιστα, τόνισε.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βγαίνουν στο δρόμο οι αγρότες αν δεν πάρουν άμεσα προκαταβολές για τον παγετό
- Η σοδειά του 2025 σταθεροποιείται στα 47 εκατομμύρια hl οίνου στο νότιο ημισφαίριο
- Καλαμάτα: 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς
- Σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Βέροιας
- Υποβολή Αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2025-2026