Για De minimis στα αμύγδαλα έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός ΑΑ & Τ Βασίλης Κόκκαλης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στην ενίσχυση των αμυγδαλοπαραγωγών με εθνικές ενισχύσεις de minimis λόγω απώλειας εισοδήματος στρέφεται το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.
Οι αμυγδαλοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς, λόγω ασυνήθιστης, για την εποχή, καρπόπτωσης βλέπουν τα δέντρα τους να αδειάζουν, με αποτέλεσμα να περιμένουν τεράστια μείωση στην παραγωγή.
Ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί στενά το φαινόμενο και καταγράφει, ανέφερε ο Βασίλης Κόκκαλης που δήλωσε ότι οι αμυγδαλοπαραγωγοί μπορούν να ενισχυθούν με de minimis ενισχύσεις λόγω απώλειας εισόδηματος, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η συγκομιδή, φανεί η μείωση της σοδειάς και άρα εισοδήματος, σε περίπου 4 μήνες, δηλαδή όπως εκτίμησε.
Ο υφυπουργός προανήγγειλε και αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε από την επόμενη καλλιεργητική χρονιά η καρπόπτωση στα αμύγδαλα να ασφαλίζεται και άρα να αποζημιώνεται από τον Οργανισμό.
Πηγή: ert.gr, tinealarissa.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Ροδακινιά | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Από τον κατακερματισμό στο αποτέλεσμα: Κατάθεση κοινού σχεδίου - ορόσημο από ΠΟΓΕΔΥ - ΠΕΓΔΥ - ΠΕΚΔΥ - ΠΣΙΔ για την επανίδρυση του νέου αγροτικού κράτους
- Από τον κατακερματισμό στο αποτέλεσμα: Κατάθεση κοινού σχεδίου – ορόσημο από ΠΟΓΕΔΥ - ΠΕΓΔΥ - ΠΕΚΔΥ - ΠΣΙΔ για την επανίδρυση του νέου αγροτικού κράτους
- Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά - Dubravka Šuica : Μεσόγειος, πρωτογενής τομέας και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο