Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας:Συμμετοχή του Τμήματος Ακροδρύων (Ι.Γ.Β.Φ.Π.) σε Εκπαιδεύσεις αγροτών / Σεμινάρια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 24-26/10/2019 από το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» μικρής διάρκειας (δωρεάν) εκπαιδεύσεις – σεμινάρια για την ενημέρωση των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων σχετικά με την «Ορθολογική διαχείριση οικοσυστημάτων Οίτης και Καλλίδρομου».                                                                                                                                                                                       

 Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απηύθυναν η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ Κωνσταντινιά Τσαγκάρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου κος Κώστας Αποστολόπουλος. 

Στα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από Υπηρεσιακούς Παράγοντες, Ερευνητές και Εκπροσώπους Συλλόγων για την «Ορθολογική διαχείριση οικοσυστημάτων Οίτης και Καλλίδρομου». Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για το έργο LIFE+ Nature ¨ForOpenForests¨ από τον Διευθυντή του έργου LIFE ForOpenForests κ. Χρήστο Γεωργιάδη, τους σημαντικότερους οικότοπους των ορεινών όγκων Οίτης και Καλλίδρομου από την Δρ Βιολογίας Ειρήνη Βαλλιανάτου, τα δάση των Juniperous foetidissima και την αποκατάστασή τους από τον Δρ Γεώργιο Καρέτσο, Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα έργα υποδομών στο πλαίσιο του έργου LIFE στους ορεινούς όγκους Οίτης και Καλλίδρομου από τον κ. Αντώνιο Τερζή, Διευθυντή Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Σ.Ε., τις επιπτώσεις των χειρισμών της βλάστησης των δασικών διακένων στην ανόρθωση των ποολιβαδικών οικοτόπων των ορεινών όγκων του έργου LIFE από τον Δρ Κων. Μαντζανά, Δασολόγο, Λιβαδοπόνο του Τμήματος Δασολογίας και Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., τις δραστηριότητες των βοοειδών στο Καλλίδρομο και τις επιπτώσεις τους στη βλάστηση των δασικών διακένων από τον Δρ. Χριστάκη Ευαγγέλου, Δασολόγο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τη διαχείριση της βόσκησης αγροτικών ζώων για την ορθολογική αξιοποίηση των δασικών διακένων των βουνών Οίτη και Καλλίδρομο από τον Ομότ. Καθηγητή Βασ. Παπαναστάση του Τμήματος Δασολογίας και Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., την άσκηση της μελισσοκομίας στο δάσος: Προβλήματα και προτάσεις για μελλοντικές δράσεις από τον κ. Παναγιώτη Μαργαρίτη, Μέλος του Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λαμίας ¨Η Μέλισσα¨, τη συμβολή της καλλιέργειας καρυδιάς και καστανιάς στην ανάπτυξη των ημιορεινών και ορεινών περιοχών του έργου LIFE από τον Δρ Ιωάννη Μάνθο, Δόκιμο Ερευνητή του Τμήματος Ακροδρύων του ΕΛ.Γ.Ο. ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨.

Την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Φθιώτιδα από τον κ. Αθαν. Βαλιώτη, Κτηνίατρο MSc., Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 


 
 
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb