805.000 ευρώ από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου της χώρας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της θωράκισης του φυτικού κεφαλαίου της χώρας ενέκρινε, με απόφασή του τη χορήγηση 805.000 ευρώ προς το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για τη σύνταξη μεθοδολογιών επισκοπήσεων για επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας.
Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να διαπιστώνεται η παρουσία και να οριοθετείται η διασπορά ενός επιβλαβούς οργανισμού στην επικράτεια της χώρας και να καθορίζονται τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού του ανά περιοχή εμφάνισής του, κυρίως για την αναγνώριση της χώρας ως προστατευόμενης ζώνης.
Παράλληλα να διαπιστώνεται ότι η χώρα είναι απαλλαγμένη από ορισμένους επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας.
Ο κ. Βορίδης με την απόφασή του αυτή αποδεικνύει ότι η προστασία του ελληνικού φυτικού κεφαλαίου αποτελεί μίας από τις προτεραιότητές του προς όφελος του αγροτικού κόσμου της χώρας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δικαίωση ΠΟΓΕΔΥ ως προς τις θέσεις της για την πρότερη υφαρπαγή των προγραμμάτων της βιολογικής γεωργίας & κτηνοτροφίας από τις ΔΑΟ/ΔΑΟΚ
- Η Τεράστια Προσφορά με Δωροεπιταγές Επέστρεψε στο Modole Shopping Center
- Άνοιξαν ΣΗΜΕΡΑ οι αιτήσεις για το Voucher Εργαζομένων και Ανέργων με επίδομα 750€
- Έχεις απορίες για τα ψεκαστικά Drone? Επισκέψου την Επίδειξη Ψεκασμού με Drone στο Αίγιο!
- Παύλος Μαρινάκης: Eξεταστική επιτροπή από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ έως σήμερα προτείνει η ΚO της ΝΔ