Συγκέντρωση αιτήσεων ενδιαφερομένων να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες και εργάτες γης από το Δήμο Βέροιας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν προκαλέσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, και παράλληλα αναμένεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη συγκομιδή των τοπικά παραγόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων (φρούτα και λαχανικά), λόγω έλλειψης εργατικών χεριών. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, προβληματική θα είναι και η λειτουργία των τοπικών διαλογητηρίων και κονσερβοποιίων με δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας και τοπικές συνεταιριστικές οργανώνεις θα προχωρήσει στη συγκέντρωση αιτήσεων ενδιαφερομένων εποχικών εργατών και εργατών γης, που προτίθενται να εργαστούν :
Α) είτε ως εποχικοί εργάτες στα τοπικά διαλογητήρια και κονσερβοποιία,
Β) είτε ως εργάτες γης στις καλλιεργητικές εργασίες στο χωράφι.
Οι αιτήσεις θα προωθηθούν στον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας και σε τοπικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ώστε να υποβοηθηθεί η προσπάθεια εξεύρεσης εργατικών χεριών για τις καλλιεργητικές εργασίες στο χωράφι και τη λειτουργία των διαλογητηρίων και κονσερβοποιίων, και παράλληλα να εξασφαλίστεί ένα επιπλέον εισόδημα σε όσους έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους θα ανακοινωθούν άμεσα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Η πρωτογενής παραγωγή και οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμία αξία για τους κυβερνώντες
- ΠΟΓΕΔΥ: ΥπΑΑΤ υπό στρατιωτική διοίκηση – σήμερα στην ΚΑΠ να περιμένουμε ΟΥΚ, Rafale και “Ασπίδα του Αχιλλέα”;
- ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Θεσσαλονίκης
- Τάσος Μπαρτζώκας : 2,3 εκατ. ευρώ για τη νέα γέφυρα στη Νάουσα – Μια σημαντική διεκδίκηση γίνεται πράξη
- ΕΛΓΑ: Καταβολή 5 εκ ευρώ ως προκαταβολή για ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2024