Λύση για τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ - Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε συνέχεια της Κοινοβουλευτικής Ερώτησής του με αριθμό 4914/13-03-2020 και θέμα «Ρυθμίσεις οφειλών προς την ΔΕΗ από αγροτικά τιμολόγια», ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκρέκα.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως το επήλθε συμφωνία για λύση στο ζήτημα και ορίζεται διαδικασία ρύθμισης των χρεών. Με την ολοκλήρωση της ρύθμισης, θα ακολουθήσει επανασύνδεση του ρεύματος, σε όσους είχε καταγγελθεί η σύμβαση. Οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία του διακανονισμού και τον τρόπο επανασύνδεσης θα ανακοινωθούν αύριο από τη ΔΕΗ.
Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Με πρόσφατη ερώτησή μου είχα αναδείξει το ζήτημα των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ, ως προς τη διακοπή του ρεύματος σε πολλούς αγρότες των οποίων η σύμβαση είχε καταγγελθεί εξαιτίας οφειλών προς την επιχείρηση. Τόνισα τις ιδιομορφίες, την εποχικότητα και το μεγάλο κόστος του αγροτικού ρεύματος. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό κ. Σκρέκα ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να χειριστεί το θέμα και πίεσε ώστε σήμερα να έχουμε τη λύση του. Πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη καθώς τα χρέη θα ρυθμιστούν και θα αποπληρωθούν, αλλά ταυτόχρονα οι παραγωγοί θα μπορέσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν.»
Η ερώτηση του Βουλευτή είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://bit.ly/3cjpXnD
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή 54,3 εκατομμύριων ευρώ σε 42.522 δικαιούχους για ζωοτροφές και ζημιές από Daniel (φερτά υλικά)
- Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Ελαιοκαλλιέργεια: Διενέργεια 5ου Γενικού και 1ου Μερικού (50%) Δολωματικού Ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας
- Υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες - 13 προφυλακίσεις
- ΠΟΓΕΔΥ: «Πόλεμος χωρίς στρατιώτες και όπλα…. »