Το ΥπΑΑΤ ενεργοποιεί δράσεις για τη στήριξη της μελισσοκομίας
- Αναρτήθηκε από τον Σάκης Τζωρτζίδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα υπέγραψε σειρά αποφάσεων με τις οποίες ενεργοποιούνται οι δράσεις 1.4, 3.1, 3.2 και 4.2 που αφορούν τη μελισσοκομία.
Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται το συνολικό ύψος χρηματοδότησης για τη δράση 3.1 η οποία αφορά τον εξοπλισμό για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, στα 2.020.000 ευρώ (από 1.650.000) και σε 16,50 ευρώ ανά κυψέλη.
Επίσης, αυξάνεται το συνολικό ποσό χρηματοδότησης για τη δράση 3.2 (Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας) στα 3.216.734 ευρώ (από 3.001.734 ευρώ) με την ενίσχυση ανά μετακινούμενη κυψέλη να καθορίζεται στα 3,44 ευρώ.
Σύμφωνα με άλλη απόφαση του Υπουργού καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες δράσεις και τα ποσά ενίσχυσης ανά δικαιούχο της δράσης 1.4 (Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης) στο πλαίσιο του εθνικού μελισσοκομικού προγράμματος για το έτος 2020.
Τέλος, ο κ. Βορίδης υπέγραψε απόφαση με την οποία καθορίζεται το ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο της δράσης 4.1 (Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης) στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας επίσης για το έτος 2020.
Σε δήλωσή του ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης επισημαίνει ότι με τις συγκεκριμένες αποφάσεις ενισχύεται σημαντικά ο κλάδος της ελληνικής μελισσοκομίας και διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μελισσοκόμων προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας και διεθνούς φήμης ελληνικό μέλι.
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Τζωρτζίδης
- World Athletics : Ο Νορβηγός δεκαθλητής Σάντερ Σκοτάιμ πήρε το βραβείο «Fair Play» 2024
- Πολιτική συμφωνία για μια «πρωτοποριακή εταιρική σχέση» ΕΕ και Mercosur
- «Όλη η Ελλάδα ένας βιολογικός ελαιώνας» λέει ο κορυφαίος για το 2023 Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός
- "Ανοίγουν" οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες - Σε διάλογο το υπουργείο Ανάπτυξης με τους παραγωγούς για την ενίσχυση της παρουσίας τους
- Αγρότες: Τα νέα μέτρα στήριξης – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕθ