Παράταση για το Κτηματολόγιο σε επτά περιοχές της χώρας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Για όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας και Λάρισας, παρατείνεται η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων, για το Κιλκίς μέχρι 14 Οκτωβρίου 2020, και για όλες τις άλλες περιοχές μέχρι 22 Οκτωβρίου 2020.
Όπως υπογραμμίζει το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.
Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
* Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
* Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- «Φρένο» στη συμφωνία ΕΕ–Mercosur από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Παραπομπή της συμφωνίας στο ΔΕΕ με 334 "ναι" έναντι 324 "οχι"
- ΚΕΟΣΟΕ: Η απάντηση των εξαγωγέων οίνων και της σαμπάνιας στους δασμούς 200% του Τραμπ: Όχι με γαλλική οργή, αλλά με ευρωπαϊκή διπλωματία
- Ξεριζώνονται ροδακινιές, φυτεύονται ακτινιδιές: Το ροδάκινο σε βάζει μέσα, το ακτινίδιο σου δίνει λεφτά
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Φινλανδία
- Βασίλης Κοτίδης για το σχεδιασμό τοποθέτησης νέων πλευρικών διοδίων στο Νησέλι Αλεξάνδρειας