Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος παγετός έπληξε τις καλλιέργειες στην Ισπανία - Προσπάθειες των παραγωγών να σώσουν ότι μπορούν (Βίντεο)

Τα θερμόμετρα κατέβηκαν έξι βαθμούς κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές της Ισπανία, όπως του Vega Alta, του Altiplano και του Northwest Benilo.

Οι αγρότες του vega ciezana έμειναν ξάγρυπνοι και με τη χρήση παραφίνης (δείτε το βίντεο εδώ )  προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα μικροκλίμα και να μετριάσουν τη ζημιά από τον παγετό.

Η γεωργική οργάνωση της UPA υπολογίζει ότι περίπου 60 εκατομμύρια κιλά πρώιμων και υπερπρώιμων φρούτων έχουν χαθεί, ποσοστό που αγγίζει το 30% της συγκομιδής αυτής της περιόδου.

Οι χειρότερες προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Από το πρωί της Πέμπτης έως την Παρασκευή, οι παραπάνω περιοχές υπέστησαν ισχυρούς παγετούς, με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν μεταξύ -2 και -6ºC.

Ο παγετός επηρέασε την καλλιέργεια των αμυγδάλων στις βοριοδυτικές περιοχές.  Επίσης στις περιόχες όπου καλλιεργούνται πυρηνόκαρπα, στο Vega Alta de Murcia (Cieza, Abarán, Blanca και Calasparra) η ζημιά ήταν σημαντική επειδή τα δέντρα βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία. 

Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της αγροτικής οργάνωσης UPA και αναφέρθηκαν λεπτομερώς στον υπουργό Γεωργίας, Antonio Moreno, λέγοντας του ότι πολλοί αγρότες πέρασαν όλη τη νύχτα στα κτήματα τους, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για την προστασία της παραγωγής τους από τον κίνδυνο του παγετού.

 

 

Πηγή:laopiniondemurcia.es

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb