Τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης αλιείας στον Τριπόταμο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ο σύλλογος «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας Ημαθίας Π.Ε. Ημαθίας και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Πέλλας του ΥΠΑΑΤ, προχώρησε στην τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων αλιείας κατά μήκος του ρου του ποταμού Τριπόταμου.
Η τοποθέτηση των πινακίδων έχει στόχο την ενημέρωση του ευρέως κοινού για την προστασία της άγριας πέστροφας. Οι πληθυσμοί του είδους φθίνουν με ραγδαίους ρυθμούς την τελευταία 15ετία με σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης.
Η εξαφάνιση κορυφαίων καταναλωτών στα υδάτινα οικοσυστήματα συνδέεται άρρηκτα με την υγεία των ίδιων των οικοσυστημάτων αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο διαβιεί και ο άνθρωπος έχοντας προεκτάσεις και στη δική του υγεία.


Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Κισσάμου από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
- Δράμα: Η 26η γιορτή σπόρων του Πελίτι
- Ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων και συνεχής στήριξη των πληγέντων το μήνυμα της έκτακτης σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό
- Αυξημένες τιμές προϊόντων και για τους παραγωγούς ή μόνο στο ράφι; (Βίντεο)
- Μέλισσες: Οδηγίες για τη προστασία τους από χημικούς ψεκασμούς