Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι αγρότες και αποζημιώσεις τα θέματα της συζήτησης του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Με ορίζοντα το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, η πληρωμή της α’ δόσης των νέων αγροτών, καθώς ήδη ολοκληρώθηκαν - και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ - οι τεχνικές διαδικασίες και οι αξιολογήσεις των αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτό ενημέρωσε τον Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Υπουργείο, που πραγματοποιήθηκε χθες (28 Ιουλίου).

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μία φορά έμπρακτα την πρώτη προτεραιότητα που δίνει στον κόσμο της Πρωτογενούς παραγωγής αλλά και στη νέα γενιά της χώρας μας, ενεργοποιώντας ταχύτατα το μεγαλύτερο πρόγραμμα Νέων Αγροτών που έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα με συνολικό προϋπολογισμό 520 εκατ. Ευρώ από τα οποία κάθε δικαιούχος θα λάβει έως και 40.000 ευρώ!

Επιπροσθέτως ο Βουλευτής Ημαθίας κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την Ημαθία προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημίας που υπέστησαν οι παραγωγοί από τις πρόσφατες έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις, έτσι ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί η αποζημίωση αυτών μέσω κρατικών ενισχύσεων, περιορίζοντας έτσι κατά το δυνατόν τις μεγάλες απώλειες του εισοδήματός τους.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb