Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΠΚΜ στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών FRUIT ATTRACTION 2022 στην Ισπανία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχαν για τρίτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών FRUIT ATTRACTION 2022, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA- FERIA de MADRID, στην Ισπανία.

Η FRUIT ATTRACTION αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του παγκόσμιου τομέα των οπωροκηπευτικών. Η έκθεση καλύπτει κάθε τμήμα των επιχειρήσεων που παρέχουν φρέσκα προϊόντα (φρούτα και λαχανικά), οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλες τις αγορές του κόσμου και προσφέρει πλήρη επισκόπηση της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σε κάθε επίπεδο.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε το Innovation Hub, όπου συγκεντρώθηκαν όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες, προϊόντα και ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που «πρωταγωνιστούν» στις μεγαλύτερες ξένες αγορές, το Enorganic Market, αφιερωμένο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, την ενότητα Smart Agro με επίκεντρο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη συνδεσιμότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, την ενότητα Nuts Hub, το Biotech Attraction, που αφορά στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη στη γονιδιωματική των φυτών και το Startup’s Hub, που αναδεικνύει τις νεοσύστατες εταιρείες, που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία της ποικιλομορφίας του περιεχομένου της έκθεσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ στην Ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη Παντελής Γκάσιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επιχειρηματίες της Κεντρικής Μακεδονίας και να τους ενημερώσει με στοιχεία για τα φρούτα και τα λαχανικά στην αγορά της Ισπανίας, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς παγκοσμίως.

Επίσης το περίπτερο επισκέφθηκαν τα μέλη του δικτύου A.R.E.F.L.H, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών Οπωροκηπευτικών και Λαχανικών, ο κ. Jean-Louis Moulon Vice-president, President of the College of Producers και η κ. Pauline Panegos Secretary General και συζήτησαν για θέματα του δικτύου και για τον συντονισμό των επόμενων δράσεων. Τα μέλη του δικτύου αναγνωρίζοντας την εξέχουσα θέση που κατέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα των φρούτων και των λαχανικών πρότειναν η επόμενη Γενική Συνέλευση του δικτύου A.R.E.F.L.H, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2024.

Επίσης το περίπτερο επισκέφτηκε πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα της περιφέρειας να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη φορά στην έκθεση FRUIT ATTRACTION 2022 στη Μαδρίτη. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής των φρούτων στην Κεντρική Μακεδονία, και να προωθήσουμε έτσι ένα από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Περιφέρειάς μας στις διεθνείς αγορές. Με τη σταθερή και διαχρονική παρουσία μας στην έκθεση FRUIT ATTRACTION στοχεύουμε στην αύξηση της εξωστρέφειας, στην εύρεση νέων αγορών και στη σύναψη νέων και επιτυχών συνεργασιών”.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb