«Μπλόκο» του ΣΔΟΕ σε 302.400 αυγά από τη Βουλγαρία χωρίς σήμανση
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Το δρόμο προς την ελληνική αγορά είχαν πάρει 302.400 αυγά από τη Βουλγαρία, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν διέθεταν την απαραίτητη σήμανση με αποτέλεσμα να δεσμευθούν από το ΣΔΟΕ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται ενόψει του Πάσχα, κυρίως με στόχο τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» προϊόντων.
Όπως ανακοινώθηκε από το εν λόγω ελεγκτικό όργανο, στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αβγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση.
Η δεσμευθείσα ποσότητα των αβγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην Ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στη Γλυφάδα-Αττική, στην Κω και στο Ρέθυμνο.
Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης χρήσης εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή ΕΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
- "'Εφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Στέφανος Μπορμπόκης - Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο
- Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
- ΥφΑΑΤ, Μ. Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Έναρξη της 22ης Εμβολιαστικής Εκστρατείας των Κόκκινων Αλεπούδων για το Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας